1. Avaleht
  2. Kunst
  3. HAKI galeriis toimub Kristiina Ehini luuledialoog Viktoria Berezina kollaažidega
HAKI galeriis toimub Kristiina Ehini luuledialoog Viktoria Berezina kollaažidega

HAKI galeriis toimub Kristiina Ehini luuledialoog Viktoria Berezina kollaažidega

8. veebruaril esitab Kristiina Ehin HAKI galeriis oma luulet, olles dialoogis Ukraina kunstniku ja kuraatori, Viktoria Berezina näituse „Ma olen looduses, loodus minus“ teostega.

HAKI galerii näitusesaalis saab kuni 23. veebruarini 2024 näha Ukraina kunstniku ja kuraatori Viktoria Berezina kollaažinäitust “Ma olen looduses, loodus on minus”. Viktoria on loonud näitusesaali ainulaadse kollaažimaailma, mis peegeldab inimese ja looduse seoseid, elu haprust ja aja voolavust. Kollaaž on justkui visuaalne luule, kus killukesed minevikust, olevikust ja tulevikust loovad tervikteose või nagu Viktoria ise ütleb: „Kollaaž on võimalus luua kunsti elu enda koostisosadest“.

Tartu kunstinädala raames toimuval sündmusel kohtuvad näitusesaalis kaks loojat, kelle loomingu keskmes on tihtipeale naiselikkuse ja looduse vägi ning kes mõlemad on vahendanud oma publikule loomingut, millel on kunstile omaselt teraapiline mõju. Kohtumist modereerib HAKI galerist Silja Truus.

Näituse „Ma olen looduses. Loodus on minus“ on Viktoria loonud Eestis elades. Näitusel eksponeeritud teosed taasloovad inimese tee looduse jõuallikateni. Loodus tasakaalustab ja tervendab, taastab ja täiendab. Looduse embuses võime heita kõrvale kõik maskid ja rollid ning meie hing võib vabalt hingata, olles kogu ilmaga ühenduses. Loodus lummab meid värvide ja vormide mitmekesisusega, õpetab olema kannatlik ja tähelepanelik, hämmastab meid oma samaaegse keerukuse ja lihtsusega, viies meid tagasi tõelise mina juurde.

Tartu Kunstinädal toimub iga kuu teisel nädalal, mil Tartu kunstiasutustes toimuvad erinevad üritused, nagu näiteks kunstnikutuurid, kuraatorituurid, vestlused, töötoad või ka uute näituste avamised. HAKI galeriis toimub lisaks luuledialoogile Viktoria Berezina poolt läbi viidav ukrainakeelne kustituur.

Viktoria Berezina näitus “Mina olen looduses. Loodus on minus.” jääb avatuks kuni 23. veebruarini 2024. a. HAKi galerii on avatud K-R 12-18 ja L 12-16.

Rohkem infot sündmuse kohta leiab SIIT.

Head Uudised GoodNews