1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Hans Christian Aavik ja Tallinna Kammerorkester nautisid koosmusitseerimist
Hans Christian Aavik ja Tallinna Kammerorkester nautisid koosmusitseerimist

Hans Christian Aavik ja Tallinna Kammerorkester nautisid koosmusitseerimist

21.jaanuaril esines MUBA suures saalis „Kontsertmeistrite“ sarjas Eesti üks kõige väljapaistvamaid viiuldajaid Hans Christian Aavik koos Tallinna Kammerorkestriga.

Stiilitunnetuse ja selgelt eristuva kõlaga on Hans Christian Aavik tähelepanu äratanud nii Eestis kui ka mitmel pool Euroopas.

2022.aasta kevadel võitis ta esimese eestlasena esikoha mainekal Carl Nielseni rahvusvahelisel konkursil ning aasta lõpus pälvis Eesti Interpreetide Liidu poolt välja antava “Aasta interpreedi” preemia.

Foto: Rene Jakobson

Aavik mängib Eesti Pillifondile kuuluval Giovanni Paolo Maggini viiulil (u 1610, Brescia, Itaalia) ning Victor Fétique’ poognaga (u 1930, Prantsusmaa). Maggini viiuli on andnud Pillifondi käsutusse perekond Sapožnin.

Tõnu Kaljuste algatatud „Kontsertmeistrite“ sarjas valivad muusika solistid. Hans Christian Aaviku valikul mängiti laupäeva õhtul MUBA suures saalis kontserdil barokki, Viini klassikat ja soome nüüdismuusikat. Kavas oli Heinrich Biberi „Battalia“ („Lahing“), Olli Mustoneni Nonett keelpillidele nr 2 ja Joseph Haydni Sümfoonia nr 45 „Lahkumissümfoonia“.

Kontsert „Kontsertmeistrid. Hans Christian Aavik“ on järelkuulatav Klassikaraadiost: SIIT!

Sarja järgmine kontsert toimub 18. veebruaril, kus solistina astub Tallinna Kammerorkestri ette mitmekülgne Andres Kaljuste. Kavas on prantsuse ja poola heliloojate looming ning Andres Kaljustet näeb ja kuuleb soleerimas viiulil.

Head Uudised GoodNews