1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Otepää Talveöölaulupeol kõlasid Eurovisiooni laulud
Otepää Talveöölaulupeol kõlasid Eurovisiooni laulud

Otepää Talveöölaulupeol kõlasid Eurovisiooni laulud

21. jaanuaril kõlasid VIII Otepää Talveöölaulupeol Eurovisiooni laulud tuntud Eesti artistide esituses. Laval oli 50 koori koos ligi 1000 pealtvaatajaga.Sündmust kandis samal päeval üle TV3 algusega kell 21.30.

Koorid ja solistid esitasid 19 tuntud laulu, lauljaid ja koore saatis ansambel Horoskoop. Talveöölaulupeol ütlesid tervitussõnad Otepää vallavanem Jaanus Barkala, Eesti Rahvakultuuri Keskuse direktor Kalle Vister ja Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Maido Ruusmann. Esimese Eesti eurolauluga „Muretut meelt ja südametuld“ astus üles esimene eurolaulik Janika Sillamaa. Janika Sillamaa esituses sai kuulda veel „Elagu laulud“ ning „Lind ja laps“.

Otepää Talveöölaulupidu. Foto: Timo Arbeiter

Karl Madise esituses kõlas „Volare“ ja „Rock’n roll’i lapsed“. Gerli Padar-Parmas esitas laule „Laulev vahanukk“, „Ding dinge dong“ ja „Nagu merelaine“. Viimast laulis ta koos Janika Sillamaaga. Margit Tali esitas „Ei ole ma veel selles eas“ ja „Hüpiknukk“. Üles astusid ka Eesti Laulu finalistid Alika Milova ja Janek Valgepea. Nemad  laulsid laule „Nüüdki veel“ ja „Et oleks rahu“ (Alika Milova) ning  „Tantsuviis“ ja „Diggiloo, diggylei“ (Janek Valgepea). Märten Männiste esitas tuntud eurolaule „Tänav, pink ja puu“ ja „Suudlused nüüd“. Tuntud eurolaulu „Waterloo“ esitasid kõik koos lõpulauluna.

Soliste saatsid koorid üle terve Eesti – Harju-, Jõgeva-, Lääne-Viru-, Põlva-, Rapla-, Saare-, Tartu-, Valga-, Viljandi- ja Võrumaalt. Kõige kaugemalt tulijad Otepääle olid Saaremaalt. Koore juhatasid: Helga Ilves, Inga Rand, Elviira Alamaa, Reet Kuntus, Kaie Aja, Liia Koorts, Oliver Povel, Merle Soonberg.

„Talveöölaulupidu tõi kaasa palju ilusaid emotsioone, mul on hea meel, et saime laulurõõmu pakkuda nii paljudele inimestele kohapeal kui ka televisiooni vahendusel,“ sõnas sündmuse üks peakorraldajatest Otepää kultuurimaja kultuurikorraldaja Merle Soonberg. „Ootame kõiki Otepääle tagasi ja kohtumiseni juba järgmisel talvel!“

Otepää Talveöölaulupidu. Foto: Timo Arbeiter

TV3-e ja produktsioonifirma BEC koostöös valmis laulupeost telesaade. Peaprodutsendiks oli Raivo Suviste, tegevprodutsent Jüri Jaanus, režissöör Marek Miil, saatetoimetaja Helle Rudi. Sündmuse tehniline produktsioon OÜ Showtech – Maanus Vene ja Tõnu Karpovi eestvedamisel.

Saatejuhtideks olid Taavi Libe ja Tuuli-Ann Freienthal. Saatejuhid tegid pauside ajal intervjuusid lauljatega ja tuntud inimestega Lõuna-Eestist – üles astusid Otepää vallavanem Jaanus Barkala, Eesti Rahvakultuuri Keskuse direktor Kalle Vister, Põlva vallavanem Martti Rõigas, Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots ja ettevõtja, loodusturism.ee matkakorraldaja Imre Arro. Pauside ajal oli eetris Kagu-Eesti mainekujundusvideo.

Laulupeo ajal sai keskväljakul osta Otepää ettevõtjate toodangut. Esindatud olid: Murimäe Vein OÜ, Nuustaku Pruulikoda OÜ, Tarmere TÜ, Grouseberry OÜ, Lande Grillikoda OÜ, ürituse ajaks on avatud ka Edgari Lihatööstuse pood ja trahter, Nuustaku Seebid ning lasteraamatuid müüs lastekirjanik Erle Mägi.

Otepää Talveöölaulupidu. Foto: Timo Arbeiter

Otepää Talveöölaulupeoga tähistati 30. aastapäeva sellest, mil Eesti esimest korda osales Eurovisiooni lauluvõistlusel.  1993. aastal kutsuti Eesti Ida-Euroopa riikide Eurovisiooni eelvooru Sloveenia pealinna Ljubljanasse. Eesti esindajaks sai toona 17-aastane Janika Sillamaa, kellele kirjutati kaheksa pala, mille seast valiti võistluslaul „Muretut meelt ja südametuld“.  Kahjuks Janika eelvoorust Eurovisiooni finaalkontserdile ei pääsenud. Eesti pääses Eurovisiooni tänu Jaak Joala, Jüri Piheli ja Jüri Makarovi tegutsemisele.

Talveöölaulupeost on aastate jooksul välja kujunenud üks Otepää talviseid tähtsündmusi, kuhu kogunevad lauljad kogu Eestist.

Head Uudised GoodNews