1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HELKUR ON ODAVAIM ELUKINDLUSTUS! Mupo tegi helkurikontrolli
HELKUR ON ODAVAIM ELUKINDLUSTUS! Mupo tegi helkurikontrolli

HELKUR ON ODAVAIM ELUKINDLUSTUS! Mupo tegi helkurikontrolli

Mupo inspektorid käisid kontrollimas, milline on seis helkurite kandmisega Tallinna vanalinnas. Kuigi liikumist oli tunduvalt vähem kui varasematel aastatel, tuli tunni ajaga ära anda 300 helkurit.

„See näitab, et helkurite kandmisega asjad kahjuks korras ei ole,“ ütles samalaadsel aktsioonil kolmandat aastat järjest osalenud vaneminspektor Laura Ennet. “Siiski oldi väga tänulikud, kui me inimesele koos selgitusega helkuri ulatasime ja seda kindlasti kanda palusime. Helkureid küsiti kaasa ka kodus olevatele lastele ja lähedastele.“

Levinumad vabandused, miks helkur puudus: mul jäi teise jope külge; unustasin ära; kadus ära. Aga oli ka vastus: mul pole vaja, käin ainult valgustatud tänavatel. Üks helkurita ja tumedates riietes meesterahvas arvas, et talle pole mõtet seda vidinat toppida, sest kodus on kõik kohad neid täis. Ometi oli ta kontrollimise hetkel helkurita ja pimedas, liiklusrohkes kohas tänavat ületades potentsiaalne auto märklaud.

„Paraku ei saa jalakäija aru, et autojuht teda pimedas ei näe. Enda arvates on ta väga hästi nähtav. Ainult ise autoroolis olnud inimene teab, et helkurita inimene on pimedas ülekäigurajale astudes märgatav alles mõne meetri kauguselt. Ja siis võib olla juba hilja,“ sõnas Ennet.

Kontrollimisel oli ka oma koomiline aspekt. „Päris muigama pani inimeste reaktsioon, kui juba eemalt hakati salle suu ette tõmbama ja taskutes või kottides kobama ning ohati kergendatult, kui hoopis helkuri kandmisest juttu tegime. Ilmselt arvati, et tegemist on maskide kontrollimisega,“ ütles Ennet lõpetuseks.

Mupo tuletab siinkohal meelde: helkuri kandmine pimedal ajal on avalikus linnaruumis kohustuslik. Helkur on teie odavaim elukindlustus ja hea abimees pimedas!

Head Uudised GoodNews