1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Hellar Lill juhib Eesti Sõjamuusemi
Hellar Lill juhib Eesti Sõjamuusemi

Hellar Lill juhib Eesti Sõjamuusemi

Hellar Lill  Foto: Kaitseministeerium
Hellar Lill
Foto: Kaitseministeerium

Eesti Sõjamuuseumi ehk kindral Laidoneri muuseumi uue direktorina asus kolmapäeval ametisse Hellar Lill, senine direktor Kristjan Luts jätkab tegevust muuseumi nõukoja liikmena ning keskendub akadeemilisele tööle.

Sõjamuuseumi uue direktori Hellar Lille sõnul on ta seadnud endale põhieesmärkideks muuseumi tegevuse jätkuva arendamise nii külastatavuse suurendamise kui ka sõjaajaloo talletamise kaudu, teatas kaitseministeerium. „Eesti Sõjamuuseum on arenenud heaks sõjaajaloo teemamuuseumiks. Sõjamuuseumi väljakutseks on tulla üha enam oma tegevusega muuseumiseinte vahelt välja ja kõnetada erinevaid publikurühmi ning pakkuda kvaliteetset ja mitmekihilist ajaloo-elamust,” märkis Lill.

„Annan muuseumi üle teadmisega, et Viimsi mõisa võimalusi arvestades oleme üles ehitanud ülevaatliku ning kaasaegse sõjamuuseumi,“ ütles senine direktor Kristjan Luts. „Mul on olnud tugev toetus nii oma kolleegide kui rahvusvaheliste partnerite poolt, keda soovin selle viie aasta eest siiralt tänada.“

Lill on lõpetanud Tartu Ülikooli ajaloo bakalaureuseõppe ja magistriõppe ning jätkab õpinguid ajaloodoktorantuuris. Ta on töötanud üle 15 aasta kaitseministeeriumis erinevatel ametikohtadel. Samuti on ta tegutsenud riigikaitseõpetuse õpetajana Jüri gümnaasiumis.

1919. aastal asutatud Eesti Sõjamuuseum taastati 2001. aastal Eesti Sõjamuuseumi – kindral Laidoneri Muuseumi nime all. Muuseum tegeleb Eesti sõjanduse ajalooga seotud esemete ja materjalide väljaselgitamise, kogumise, säilitamise, uurimise ja üldsusele vahendamisega. Samuti sõjaajaloolise uurimistööga ning arendab rahvusvahelisi sidemeid teiste vastavate institutsioonidega.

Head Uudised GoodNews