1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Henrik Harak: keskkonnateadlikud linnainimesed sõidavad Välk Taksoga
Henrik Harak: keskkonnateadlikud linnainimesed sõidavad Välk Taksoga

Henrik Harak: keskkonnateadlikud linnainimesed sõidavad Välk Taksoga

Henrik Harak
Henrik Harak

Tallinna tänavatel vurab hetkel palju taksosid, sest Eesti pealinna elanikkond aina kasvab, see on saanud turistide üheks meeliskohaks ja seetõttu on palju neid, kes tahaksid sõita punktist A punkti B. Kes aga valib sõitudeks Välk Takso, see ei pääse mitte ainult vajalikku kohta, vaid annab ka oma panuse puhta keskkonna säilitamisse — nimelt kasutab see taksofirma keskkonnasõbralikke elektriautosid. Täpsemalt räägib Välk Takso arendusjuht Henrik Harak.

Mis ajast Välk Takso logot kandvad autod ringi sõidavad ja kes on need mehed, kes sellise idee peale tulid?

Esimene auto sõitis Tallinnas tänavale 19. detsembril 2014, ettevalmistusi selleks alustasime sama aasta esimeses pooles. Firma loojateks Indrek Olmaru ja Henrik Harak. Taksonduse tausta kummalgi enne ei olnud, aga idee just elektrisõidukitega turule siseneda rajas selleks tee.

Kes on see inimene, kes teie teenust kasutab ja kuidas te hindate oma kohta taksoturul?

Välgu teenuse peamiseks sihtgrupiks võib pidada keskkonnateadlikku linnainimest. Pakume kõrge kvaliteediga teenust, olles samas soodsamad kui turuliidrid Tulika ja Tallink. Kasutades elektrisõidukeid väärtustame keskkonnasäästlikku ja energiatõhusat mõtteviisi, autod on sujuvad ja vaiksed. Klientide sõidukogemused on meeldivad, võimaldades neil Välku kasutades samaaegselt ka saastevabasse keskkonda panustada.

Välk Takso

Millised eelised annab teile elektriautode kasutamine ja kas selles on ka puudusi — näiteks sõidukauguse osas?

Sõiduulatus ühe akutäiega on loomulikult asi, millega tuleb arvestada ja mille puhul oleme paratamatult tehnoloogia arengust tugevalt sõltuvad. Puudusteks võikski siis pidada limiteeritud kilometraaži ja sõidukite suhteliselt kallist maksumust.

Välk Takso2

Kui aktiivselt kasutab eestimaalane keskkonnasõbralikku taksoteenust ehk siis, kui teadlik on ta elektriautode kasutegurist? 

Klientide teadlikkus elektriautode hüvedest võiks olla suurem, kuid kindlasti on see meie tegutsemisaja jooksul kasvanud. Paratamatult otsib keskmine klient võimalikult kvaliteetset, samas soodsat teenust. Olukordi, kus klient on taksojuhile positiivseid “märkuseid” elektriautode suunal teinud, on olnud muidugi hulganisti — mõnes mõttes on see ka lihtsalt normaalne, sest taksod sõidavad kogu aeg, kliente on palju ja keskkonnateadlik klient leiab hõlpsalt ka omale sobiva takso.

Välk Takso3
Mis firmade autod teil on ja kes on teie taksojuht — kui mingit ühist joont on üldse võimalik leida?

Hetkeseisuga on meie pargis 2014. aasta IV kvartali Nissan Leafid. Taksojuhtide valikul lähtume sellest, et klienditeenindusoskus ja taktitunne on vähemalt sama oluline, kui inimese sõiduvõimekus.

Rohkem infot Välk Takso kohta leiab SIIT!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews