1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Hiiumaa valla juhtkond käis õppereisil Saaremaal
Hiiumaa valla juhtkond käis õppereisil Saaremaal

Hiiumaa valla juhtkond käis õppereisil Saaremaal

Nädala algul külastas Hiiumaa valla juhtkond lõunanaabreid Saaremaal. Õppereisi eesmärgiks oli ammutada kasulikke teadmisi saarlaste kogemustest ja tutvuda sealsete arendusprojektidega.

Esmaspäeval kohtus Hiiumaa valla juhtkond Saaremaa vallavanema Madis Kallase ning abivallavanemate Marili Niitsi ja Jaan Leivategijaga raekojas. Vallavanem andis ülevaate nende ühinemisjärgsetest arengutest ja rääkis keskväljaku ehitusest, investeeringutest, struktuurist ja kommunaalteemadel. Seejärel jätkusid kohtumised valdkonniti, et iga osakond saaks vahetult vastused just enda valdkonda puudutavatele küsimustele.

Pärastlõunal toimus töömahukas Hiiumaa valla juhtkonna koosolek.

Teisipäeval külastas juhtkond Saaremaa elamuskeskusi, et nähtut-kuuldut rakendada võimalikult tõhusalt ka Tuuletorni avamisesse ja arendamisse. Esmalt kohtuti kevadel uksed avava WOW Keskuse tegijatega. Arendaja Tullio Liblik ja projektijuht Karolina Liblik tutvustasid keskuse plaane ja uurisid koostöö ning koos turundamise huvi. Lepiti kokku, et lähikuudel tuleb WOW Keskuse tiim kogemuste jagamiseks Tuuletorni uudistama.

Seejärel külastas juhtkond Thule Koda, kus hiidlasi tervitas ettevõtja Andres Tinno. Ta tutvustas maja ja alternatiivajaloo muuseumi ning kinoga perekeskuse tekkelugu.

Tihe koostöö saarte omavalitsuste vahel on juba varasemast. Viimati külastas Saaremaa vald Hiiumaad septembri algul.

Head Uudised GoodNews