1. Avaleht
  2. Haridus
  3. HK Unicorn Squad innustab tüdrukuid üle Eesti tegelema robootika ja tehnoloogiaga
HK Unicorn Squad innustab tüdrukuid üle Eesti tegelema robootika ja tehnoloogiaga

HK Unicorn Squad innustab tüdrukuid üle Eesti tegelema robootika ja tehnoloogiaga

Täna alustab TalTechi Virumaa kolledžis taas tüdrukute tehnoloogiaklubi Unicorn Squad, mille eesmärk on suurendada praktiliste ja põnevate ülesannete abil tüdrukute huvi tehnika, robootika ja loodusteaduste vastu.

Mõeldud tüdrukutele vanuses 8 –14

HK Unicorn Squad on mõeldud tüdrukutele vanuses 8 –14 ning kursuse juhendajad on Virumaa kolledži õppejõud Maarika Virkunen ja Monika Janis.

Juba teist korda toimuvas tehnoloogiaklubis on ülesanded jaotatud viide kategooriasse: füüsika, elekter/elektroonika, droonid/robootika/programmeerimine, keskkond ja audio/visuaal. Osalejad saavad ehitada ise õhukahuri ja vooluringi, et panna tööle LED-lamp või hoopis roboteid programmeerida. Põnevate ülesannetes nimekiri on pikk.

Et innustada ja julgustada

Virumaa kolledži teadus- ja tehnikakooli juht Küllike Kullerkupp kommenteerib tehnoloogiaklubi järgmiselt: „HK Unicorn Squad on üleriigiline projekt, et innustada ja julgustada tüdrukuid üle Eesti tegelema robootika ja tehnoloogiaga. Lisaks ägedatele tegevustele Virumaa kolledžis on võimalik osaleda ka suvises ühislaagris, kus saab kohtuda teiste osalejatega üle Eesti.“

  • Eestis ja ka paljudes teistes riikides on naiste esindatus IKT valdkonna erialadel endiselt üsna madal. Tehnoloogilise võimekuse poolest tuntud Eestis on Eurostati andmete kohaselt kõigest kuni 22 % IKT valdkonna spetsialistdest naised. Sama muster on esineb ka tehnikavaldkonna huviringides, näiteks robootikas, kus 10 poisi kohta grupis on keskmiselt 1-2 tüdrukut.
Head Uudised GoodNews