1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Homme selguvad 2023. aasta kultuurisõbrad
Homme selguvad 2023. aasta kultuurisõbrad

Homme selguvad 2023. aasta kultuurisõbrad

Kultuuriministeerium annab homme, 15. veebruaril üle kultuurisõbra tunnustused. Konkursil „Kultuurisõber 2023“ tänatakse loomesektorile eelmise aasta jooksul enim toeks olnud ettevõtteid ja metseene. Samuti selgub aasta kultuurikorraldaja tunnustuse saaja.

„Eesti elujõuline ja rikkalik kultuurimaastik on kujunenud erasektori ja riigi toetusel ning koostöös. Võib päris kindlalt öelda, et tänu erasektori panusele saame kogeda kultuurisündmusi, mis muidu jääksid olemata. „Kultuurisõbra“ auhind on tunnustus ja tänu neile suure südamega missiooniga ettevõtjatele, kelle panuse läbi on eesti kultuur laiahaardelisem, mitmekesisem ja rohkematele inimestele kättesaadavam,“ ütles kultuuriminister Heidy Purga.

Kultuuriministeeriumile laekus sel korral tunnustamiseks 25 ettepanekut, mille seast valiti välja kolm aasta kultuurisõpra, samuti valis komisjon välja aasta kultuurikorraldaja tiitli laureaadi. Aasta kultuurisõpradele kingitakse kunstnik Kärt Ojavee teos „Undefined Useful Object“. Aasta kultuurikorraldaja tiitliga käib kaasas rahaline preemia, mis on võrdne möödunud aastanumbriga ehk tänavu 2023 eurot.

Pidulik tänusündmus toimub neljapäeval, 15. veebruaril Lillepaviljonis. Kultuurisõbra valikukomisjoni tööd juhtis kantsler Kristiina Alliksaar, komisjoni liikmed olid lisaks Kultuuriministeeriumi valdkonnajuhtidele EASi ja KredExi ühendasutuse juhatuse liige Liina Maria Lepik, ettevõtja Feliks Mägus, 2022. aasta kultuurkorraldaja Ülle Välimäe ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts.

Möödunud aastal pälvisid 2022. aasta panuse eest aasta kultuurisõbra tiitli metseenid Toomas Suurvärav ja Peeter Wesik ning UG Investments OÜ. Aasta kultuurikorraldaja tunnustuse pälvis Eesti Rahvamajade Ühingu juht Ülle Välimäe. Kultuuriministeerium tunnustab valdkonda panustanud organisatsioone ja isikuid alates 2011. aastast.

Head Uudised GoodNews