1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Ilmar Raagi film “Kertu” sai plaadi peale
Ilmar Raagi film “Kertu” sai plaadi peale

Ilmar Raagi film “Kertu” sai plaadi peale

Kertu-DVD-esikaasSelle aasta vaadatuim Eesti mängufilm “Kertu” on nüüd ka DVD plaadil saadaval.

Ilmar Raagi kirjutatud ja lavastatud “Kertu” on väikeses külaühiskonnas aset leidev ebatavaline armastuslugu, mis portreteerib ühe perekonna ja kogukonna varjatud suhteid. Film tõstatab küsimuse inimese õigusest õnnele ja armastusele ka siis, kui temalt on võetud võimalus ise otsuseid langetada.

Filmi peategelane Kertu (Ursula Ratasepp) kaob ühel õhtul jäljetult. Terve naise perekond satub paanikasse, sest Kertut peetakse tagasihoidliku ja kinnise loomuse tõttu ullikeseks. Pärast pikki otsinguid leitakse Kertu alkoholilembese naistemehe Villu (Mait Malmsten) kodust voodi all hirmunult värisemas. Eelarvamuste küüsis külarahvas tõukab Villu enda seast välja, süüdistades teda naise ärakasutamises. Mis toimus sellel öösel aga tegelikult? Tasapisi lahtirulluv tõde on jahmatavam, kui keegi arvata oskab.

Osades Ursula Ratasepp, Mait Malmsten, Leila Säälik, Külliki Saldre, Piret Laurimaa, Peeter Tammearu, Helena Merzin-Tamm, Jüri Vlassov jt. Filmi režissöör on Ilmar Raag, operaator Kristjan-Jaak Nuudi, kunstnikud Jaagup Roomet ja Kristjan Suits, monteerija Tambet Tasuja, produtsent Riina Sildos, tootja Amrion OÜ.

Hetkel on “Kertut” kodumaises kinolevis vaadanud üle 42 000 inimese.

Film pälvis publikupreemia nii  selle aasta novembris toimunud Arrasi Rahvusvahelisel Filmifestivalil  Prantsusmaal  kui ka Lübecki Põhjamaade Filmipäevadelt.

DVD on müügil raamatupoodides ja kaubanduskeskustes üle Eesti.

Treiler

Facebooki leht

Head Uudised GoodNews