1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Innovest saab toetust taotleda õpetajate täiendusõppe mitmekesistamiseks
Innovest saab toetust taotleda õpetajate täiendusõppe mitmekesistamiseks

Innovest saab toetust taotleda õpetajate täiendusõppe mitmekesistamiseks

24. jaanuarist kuni 28. veebruarini on avatud taotlusvoor „Õpetajate täiendusõpe“.  Projektitaotlusi saavad esitada ülikoolid ja täienduskoolitusasutused. Kokku on võimalik välja jagada 300 000 eurot Euroopa Sotsiaalfondi ja Eesti riigi toetusraha.

Innove elukestva õppe keskuse juhi Maarja Parve sõnul oodatakse taotlusvooru projekte, mis mitmekesistaksid õpetajate täiendusõpet. “Selle vooru projektide raames pakutavad koolitused peaksid andma õpetajatele täiendavaid teadmisi ja oskusi tervise ja ohutuse valdkonnas. Näiteks võiks koolitustel käsitleda teemasid, kuidas luua ja hoida vaimselt tervet ja turvalist õpikeskkonda ja vältida läbipõlemist või tutvustada näiteks küberkaitse valdkonda,” toob Parve näiteid ning loodab sisukaid ja läbimõeldud projekte.

Voorust „Õpetajate täiendusõpe“ on oodatud toetust taotlema kõrgkoolid ja eraõiguslikud juriidilised isikud, kelle õppekavad vastavad täienduskoolituse standardi nõuetele. Projekte saab esitada teemadel „Tervis“ või „Ohutus“ sh küberkaitse ning ohtude ja süütegude ennetamine õppijate seas. Õpetajatele pakutav täiendusõpe peab toetama läbivalt ka IKT oskuse tõusu, eneseanalüüsioskuse ning õpilaste üld(võtme)pädevuste kujundamise kasvu. 

Taotlusvooru eelarve on 300 000 eurot, millest Euroopa Sotsiaalfondi toetus on 255 000 eurot ja riiklik kaasfinantseering 45 000 eurot. Toetuse maksimaalne osakaal kuni 100% abikõlblike kulude maksumusest ning ühe projekti kohta taotletav toetus võib olla kuni 50 000 eurot.

Taotlusvooru viib läbi SA Innove koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga. Taotlusvoor on avatud 24. jaanuarist kuni 28. veebruarini 2019 kl 17. Taotlused tuleb Innovesse esitada elektroonilises keskkonnas E-toetus.

Taotlejad on oodatud Innovesse nõustamisele 6. või 7. veebruaril, huvilistel palume eelnevalt registreeruda Innove kodulehel.

Head Uudised GoodNews