1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Integratsiooni Sihtasutus kutsub sõjapõgenikke Ukrainast tasuta eesti keelt õppima
Integratsiooni Sihtasutus kutsub sõjapõgenikke Ukrainast tasuta eesti keelt õppima

Integratsiooni Sihtasutus kutsub sõjapõgenikke Ukrainast tasuta eesti keelt õppima

Riikliku kohanemisprogrammi Settle in Estonia raames on avatud kursused erinevatele keeletasemetele ja erineva õigusliku staatusega inimestele, kes on saabunud Eestisse viimase viie aasta jooksul. Kokku pakutakse sõjapõgenikele Ukrainast, kes jagunevad ajutise ja rahvusvahelise kaitse saajateks, käesoleva aasta lõpuni ligi 4000 kohta eesti keele õppimiseks.

Kokku pakutakse sõjapõgenikele Ukrainast, kes jagunevad ajutise ja rahvusvahelise kaitse saajateks, käesoleva aasta lõpuni ligi 4000 kohta eesti keele õppimiseks.

Ajutise kaitse saajatele on avatud registreerimine A1-tasemel kursustele, sügiseks pakutakse ligi 1600 õppekohta. Need on viimased algajate tasemel õppekohad selleks aastaks. Lisaks pakutakse ajutise kaitse saajatele kuni järgmise aasta alguseni kokku 1200 õppekohta edasijõudnute A2 ja B1-taseme kursustel.

Rahvusvahelise kaitse saajatele avanevad järgmised A1 – B1-tasemel keelekursused registreerimiseks lähinädalate jooksul. Kursused algavad augustis ja sügisel. Sel aastal pakutakse riikliku kohanemisprogrammi Settle in Estonia raames võimalust õppida eesti keelt tasemel A1, A2 ja B1 kokku 580-le rahvusvahelise kaitse saajale.

Kursused algavad augustis ja sügisel.

Kohanemisprogrammi valdkonnajuhi Britta Saksa sõnul on oodatud tasuta keelekursustele nii päris algajad eesti keele huvilised kui ka edasijõudnud. Kursusi pakutakse nii üle veebi kui ka Tallinnas ja mujal Eestis kohapeal. Keskmiselt kestab algajate eesti keele kursus tasemele A1 neli kuud, edasijõudnute kursused aga mõnevõrra kauem – A2-taseme saavutamiseks kulub kuus kuud ja B1-tasemele jõuab keeleõppija kaheksa kuuga.

„Pakume praegu kursusi nii tavarändega Eestisse saabunud inimestele, näiteks siia tööle või õppima tulnuile ja nende pereliikmetele, aga ka sõjapõgenikele, kel on Eesti riigi poolt pandud kohustus algtasemel eesti keele oskus omandada. Eeskätt puudutab see Ukrainast saabunud sõjapõgenikke, kellele on antud ajutise kaitse staatus, aga ka kõiki rahvusvahelise kaitse saajaid,“ ütleb Saks. Ta rõhutab, et tasuta saab osaleda ühe korra sama taseme kursusel.

Pakume praegu kursusi nii tavarändega Eestisse saabunud inimestele, näiteks siia tööle või õppima tulnuile ja nende pereliikmetele, aga ka sõjapõgenikele, kel on Eesti riigi poolt pandud kohustus algtasemel eesti keele oskus omandada.

Kursustele registreerimiseks on vaja luua konto kohanemisprogrammi Settle in Estonia veebilehel ja registreerida end sealtkaudu sobivale kursusele. Täiendavate küsimuste või probleemide korral aitavad lahkesti Integratsiooni Sihtasutuse nõustajad, kellega saab ühendust info@settleinestonia.ee e-posti kaudu.

  • Integratsiooni Sihtasutus korraldab tasuta eesti keele õpet ja muid Eestisse elama tulnud inimestele kohanemiseks mõeldud koolitusi riikliku kohanemisprogrammi Settle in Estonia raames.
  • Täpse info pakutavate teenuste ja koolituste kohta leiab soovija Integratsiooni Sihtasutuse veebilehelt.
  • Jooksvat infot keeleõppe kohta leiab kohanemisprogrammi Settle in Estonia Facebooki kontolt.
  • Kohanemisprogrammi Settle in Estonia kaasrahastatakse Euroopa Liidu ja riigieelarvelistest vahenditest.
Head Uudised GoodNews