1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Hussar arutab nelja riigi spiikritega Ukraina toetamist ja julgeoleku tugevdamist Euroopas
Hussar arutab nelja riigi spiikritega Ukraina toetamist ja julgeoleku tugevdamist Euroopas

Hussar arutab nelja riigi spiikritega Ukraina toetamist ja julgeoleku tugevdamist Euroopas

Riigikogu esimees Lauri Hussar osaleb täna ja homme Białystokis Balti riikide, Poola ja Ukraina spiikrite kohtumisel, kus arutatakse Euroopa julgeoleku tugevdamist ning Ukraina edasist toetamist võitluses agressioonisõda jätkava Venemaaga.

Spiikrite kohtumisel on peatähelepanu all Ukraina jätkuv toetamine ning Balti riikide, Poola ja Ukraina roll Euroopa julgeoleku tugevdamisel. Arutelul teeb peaettekande Poola parlamendi esimees Szymon Hołownia ning Venemaa agressioonisõja hetkeseisust ja Ukraina vajadustest annab ülevaate Ukraina Ülemraada esimees Ruslan Stefantšuk. Samuti arutatakse kohtumisel ühist vastu astumist Venemaa intensiivistuvatele hübriid- ja küberrünnetele Euro-Atlandi piirkonnas.

Spiikrite kohtumisel on peatähelepanu all Ukraina jätkuv toetamine ning Balti riikide, Poola ja Ukraina roll Euroopa julgeoleku tugevdamisel.

Spiikrid räägivad regionaalsest julgeolekust ka laiemas tähenduses, käsitledes majandust, energeetikat ja infrastruktuuri puudutavaid küsimusi. Kohtumisel arutatakse kohalike omavalitsuste koostööd ja käimasolevaid piiriüleseid projekte, samuti räägitakse teadus- ja kultuurikoostööst ning noortevahetusest.

Kohtumisel arutatakse kohalike omavalitsuste koostööd ja käimasolevaid piiriüleseid projekte, samuti räägitakse teadus- ja kultuurikoostööst ning noortevahetusest.

Spiikrite kohtumisel osalevad lisaks Hussarile, Hołowniale ja Stefantšukile Daiga Mieriņa Läti ja Viktorija Čmilytė-Nielsen Leedu parlamendist. Kohtumise lõpus plaanivad spiikrid vastu võtta ühisavalduse.

Head Uudised GoodNews