1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. INTERVJUU! Lauljatar Nancy kütab rahva “kuumaks” laupäeval Kuremaal
INTERVJUU! Lauljatar Nancy kütab rahva “kuumaks” laupäeval Kuremaal

INTERVJUU! Lauljatar Nancy kütab rahva “kuumaks” laupäeval Kuremaal

nancy pilt GoodnewsÜheksakümnendate aastate üks Eesti tippartiste Nancy (kodanikunimega Nancy Himma) on tänaseni loominguliselt aktiivne ja esineb sageli erinevatel sündmustel.

Laupäeva, 15. augusti õhtul astub ta rahva seas armastatud hittide ja ehk ka üllatusmeloodiatega publiku ette Vooremaa pärliks kutsutud Kuremaal, kus tähistatakse Jõgeva valla 148. aastapäeva.
Kutse üle Kuremaal esineda on lauljataril tõeliselt hea meel. Endale iseloomuliku teravmeelsuse ja huumorimeelega kommenteeris Nancy ka hiljutist jõudmist esimese juubelini.

Kui sageli üldse kutseid esinemisteks saate?

Mingit seaduspärasust on siin raske välja tuua. Mõnel nädalal tuleb minna publiku ette ühel, teisel jälle kolmel korral. Kõik sõltub ajast ja muudest oludest.

Kuidas reageerisite kutsele esineda Kuremaal Jõgeva valla aastapäevapeol?

Kuremaa on väga tuttav koht, mille vastu on mul soojad tunded. Olen selles paigas puhkamas käinud. Kui pakkumine esinemiseks tuli, olin ma tõeliselt rõõmus.

Missugust repertuaari Kuremaa mõisapargis esitate?

Pigem ikka seda, mille järgi mind tuntakse. Inimestele läheb see korda, sest praegu on retro aktuaalne. See ei tähenda, et uusi laule esitamisele ei tuleks.

Elate ise Tallinna lähedal maal. Mida ütleksite, kui võtaksite kokku tänase maaelu plusse ja miinuseid?

Kahjuks on Eesti maaelu viimase viieteistkümne aastaga tugevasti hääbunud, mõneski paigas praktiliselt välja suretatud.

Kuidas võiks olukorda paremaks muuta?

Likvideerimist vajavate puuduste väljatoomiseks peaks mõndagi üsna kurjalt ütlema. Põhjalikum kommentaar vajaks aga oma visiooni olukorra paremaks muutmiseks.

Tagantjärele ka õnnitlused esimeseks juubeliks, mis oli 23. mail. Kuidas end oma vaimus ja kehas selles vanuses tunnete?

Viiskümmend on uus kolmkümmend. Nii et pole hullu midagi.

Usutles Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews