1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. INTERVJUU! Treener Olga Jerjomina: õige toitumisega ja regulaarselt sobib iga meelepärane treening
INTERVJUU! Treener Olga Jerjomina: õige toitumisega ja regulaarselt sobib iga meelepärane treening

INTERVJUU! Treener Olga Jerjomina: õige toitumisega ja regulaarselt sobib iga meelepärane treening

SpordikeskusTeras_10Kaalulangetamine, tervislik eluviis ja keha vormis hoidmine on tänapäeval inimeste seas väga oluline. Kuna uue aasta lubadused on jagatud ja võibolla oli just sinu lubadus alustada treeningute ning tervislikuma eluviisiga, siis rääkisime Terase spordiklubi treeneri Olga Jerjominaga sellest, kuidas saada üle spordiklubi esimese korra külastamise hirmust, mitu korda nädalas võiks treenida ning muust trenni ja toitumisega seonduvast.

Kuidas saada üle spordiklubi külastamise hirmust, kui kardetakse teiste inimeste pilke?

Miks keegi peaks muretsema selle pärast, mida teised spordiklubi külalised temast arvavad? Adekvaatsed inimesed tulevad spordiklubisse trenni tegema ja teiste inimeste niisama vaatamine ei ole nende treeningkavas, v.a juhul kui oled ükssarvik, siis võib küll karta teiste osalejate pilke. Kui inimene kardab jõusaali esmast külastamist, siis igas jõusaalis on olemas valvetreener (kas püsivalt või valitud ajal) või on võimalus külastada rühmatreeningut algajatele ehk Jõusaali ABC.

Mitu korda nädalas võiks käia trennis inimene, kelle eesmärk on kaalu langetada?

Sõltub sellest, kui kiiresti inimene tahab kaalu langetada, aga optimaalne variant oleks 3 korda nädalas. Ma kohe mainin ka seda, et õige toitumine on sama oluline, kui trennis käimine. Kui toitumine on käest ära, võib olla nii, et ka iga päev trennis käimine ei anna tulemusi.

SpordikeskusTeras_13

Milliseid treeninguid võiks valida inimene, kes tahab kaalu kaotada?

Õige toitumisega ja regulaarselt sobib iga meelepärane treening. Kui inimene alles alustab enda treenimisega, ta jälgib oma toitumist ja tal on, mida kaotada kaalu suhtes, üldjuhul ei peaks olema mingeid probleeme kaalu langetamisega.

Aga kui pikk peaks üks treening ajaliselt olema?

Keskmise koormusega treening võiks olla 40-60 minutit. Kui inimene on tavaline spordiharrastaja ja tahab saada normaalset koormust, et ennast vormis hoida, pole mõtet teha 2-3 intensiivset rühmatreeningut järjest või üle tunni jõusaalis pingutada. Kogemus on näidanud, et sel juhul ei saa ükski trenn tehtud 100%.

SpordikeskusTeras_19

Kui vajalik oleks treeningute kõrvale tellida ka toitumiskava?

Väga vajalik, kui inimesel ei ole kogemusi ega teadmisi sellel alal. Ärgem unustagem, et kõikvõimalik info on saadaval ka Internetis, seega igaüks võib proovida teha endale toitumiskava, mida saab vajadusel korrigeerida. Personaaltreeneri poolt väljastatud toitumiskava on üldjuhul standardkava, mida korrigeeritakse, arvestades konkreetse inimese eripäradega. Üks ja sama toitumiskava ei sobiks kahele erinevale inimesele.

Olga Jerjomina

Joanna Müür 

Head Uudised GoodNews