1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Jääaja Keskus toob fookusesse kliimamuutused
Jääaja Keskus toob fookusesse kliimamuutused

Jääaja Keskus toob fookusesse kliimamuutused

21. septembril avatakse Jääaja Keskuses kliimamuutustele ja polaarjää sulamisele keskenduv jätkunäitus “Jää mind vaatama” / “Look into my Ice”. Näitus on järg Tartu Kunstimajas toimunud projektile, mis tõi kokku rahvusvahelised kunstnikud, kelle looming käsitleb globaalse jää sulamist ja selle mõju maailmale.

Näituse projektijuht Helene Bosecker rõhutab, et näituse eesmärk on tõsta teadlikkust jää sulamise mõjust Eestis ja ülemaailmselt: “Oleme viimane põlvkond, kellel on veel võimalus peatada pöördumatud muutused. Peame mõistma, et vastutus on ühine ja globaalne.”

Näituse eesmärk on tõsta teadlikkust jää sulamise mõjust Eestis ja ülemaailmselt.

Näitusega soovitakse inspireerida inimesi muutma oma käitumist keskkonnasäästlikumaks ning pöörama rohkem tähelepanu ümbritsevale loodusele. Üheks põnevaimaks teoseks on Ronald Anzenbergeri killuke polaarliustikust, mis on nähtav ilmselt vaid avapäeval.

Navigating Polarities

Näituse kuraatoriks on Liisi Kõuhkna ning projekt on osa Tartu 2024 Euroopa kultuuripealinna programmist. Näitusega seotud suvised töötoad ning jätkunäitus on korraldatud koostöös MTÜ Eesti-Saksa Kunstikoostöö ja roam projects e.V. (Berliin, Saksamaa).

Näitusel osalevad kunstnikud:

  • Ronald Anzenberger
  • Marjolijn Dijkman
  • Aquiles Jarrin & Irving Ramo
  • Marta Djourina, Jaanika Peerna

Juba praegu saab Jääaja Keskuse fassaadil näha kunstnik Marta Djourina monumentaalset teost “Jäätuhk”, ning jätkunäitus “Jää mind vaatama” jääb avatuks kuni detsembrini.

  • Jääaja Keskus on eriline kliimamuuseum, mis asub keset jääaja maastikke, Vooremaal Saadjärve kaldal.
  • Keskus on avatud teisipäevast pühapäevani kell 10–17 ning kolmel korrusel paiknevad interaktiivsed ja mitmekeelsed ekspositsioonid, mis käsitlevad teemasid alates universumi tekkest kuni tänapäeva kliimamuutusteni.
  • Näitused on sobilikud nii täiskasvanutele kui ka lastele, pakkudes kõigile huvitavat ja harivat elamust.
Head Uudised GoodNews