1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Jääkaru päev Tallinna Loomaaias
Jääkaru päev Tallinna Loomaaias

Jääkaru päev Tallinna Loomaaias

Foto: Maaja Kitsing

16. märtsil kell 12 – 14 toimub Tallinna Loomaaias jääkaru päev.

Jääkaru päev algab keskpäeval direktor Mati Kaalu jutuga uuest planeeritavast polaariumist selle tulevases asukohas põhjavärava kõrval. Lisaks jääkarudele leiaksid seal uue elupaiga ka muskusveised ja pingviinid. Polaaralade kliimamuutused on jääkarude elutingimused kehvaks muutnud ja infopäeval tahame külastajate tähelepanu ka sellele globaalsele probleemile juhtida.

Skulptor Tauno Kangro voolimistoas, mis asub Illu kohviku ruumides, saavad lapsed meisterdada jääkarusid. Illu kohviku väliekraanil jookseb pildiseeria Tallinna loomaaia jääkarudest ja Teravmägede loodusest, kus asub üks nende suurimate maismaakisjate päriskodudest. Jagatakse postkaarte loomaaia jääkarude kohta käiva infoga ja nuputamishuvilised saavad jääkaru-viktoriini lahendada.

Foto: Inari Leiman

Kell 13 räägivad jääkarude puuri juures jääkaru-juttu zooloog Aleksei Turovski ja jääkarude perenaine Anne Saluneem. Loomad ise saavad kalast ja jääst valmistatud pulgakommi.

Projekti “Jääkaru uus kodu” toetuseks on annetusi teinud nii eraisikud kui asutused. Tänu   kogutud rahale saab suvel polaariumi esimese etapi projekteerimisega alustada.

Ka laupäeval saab annetada jääkarude heaks, et projekteerimisest ehitamiseni jõuda.

Perepäevale pääseb loomaaia piletiga. Loomaaia kassad on avatud põhjaväravas 9-17, loomaaed suletakse kell 19.

Head Uudised GoodNews