1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Juba homme toimub Haaberstis Kakumäe Pirukafest ja Muinastulede öö simman
Juba homme toimub Haaberstis Kakumäe Pirukafest ja Muinastulede öö simman

Juba homme toimub Haaberstis Kakumäe Pirukafest ja Muinastulede öö simman

Laupäeval, 29. augustil algusega kell 12.00 toimub Kakumäe rannas Kakumäe Pirukafesti ja Muinastulede öö simman, kus lisaks maitseelamustele on kavas kontsertprogramm ning lõkke süütamine päikeseloojangul. Üritus on tasuta.

MTÜ Kakumäe Elu koostöös Haabersti Linnaosa Valitsusega korraldab tänavu Kakumäe rannas Muinastulede öö koos Pirukafesti ja simmaniga. Ühe kaunima suvise traditsiooniga saab ühineda igaüks, kes soovib mööduvale suvele meeldejääva punkti panna.

Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi sõnas, et kõik on oodatud augustikuu viimasel laupäeval Kakumäe randa häid pirukaid mekkima ja jalga keerutama. Tegevust jätkub terveks päevaks. “Suvehooaja lõpu tähistamiseks süüdatakse 29. augusti õhtul kõikjal Läänemere kallastel tuled ning nii saab see olema ka Haaberstis, sest suvised ettevõtmised on seljataga ja on õige hetk nautida lähedastega merd ning tulevalgust,” ütles Hanimägi.

“Seekord on Pirukafesti ja Muinastulede öö simmani programm kavandatud terveks päevaks. Päeva esimesel poolel toimub rannas Pirukafest, kus erinevaid hõrgutisi pakub rohkem kui 30 kauplejat. Kohapeal saab mekkida kodukokkade maitsvaid küpsetisi, torte ja kooke. Pirukafesti raames selgitatakse välja parima magusa ja soolase piruka valmistajad. Päeval toimuvad erinevad muusikalised esinemised ning mängud lastele. Õhtul tuleb lavale ansambel Tuulelõõtsutajad, kes alustab kell 19.00. Päikeseloojangul süüdatakse Kakumäe rannas lõke. Pidu kestab kuni kella 22.30-ni. Mõnusaks äraolemiseks palume kaasa võtta istumise sooja fliisi, istumispadja või kokkupandava tooli,” lisas Hanimägi.

Kakumäe randa soovitatakse sel õhtul külastada jala, ratta või ühistranspordiga. Bussiga tulijatel tuleks väljuda peatuses “Räime” (bussid nr 21, 21A, 21B, 41 ja 41B) või Sooranna tee (bussid nr 21A, 21B ja 41B).

Üritus on tasuta!

Head Uudised GoodNews