1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Jüri Ratas arutas Euroopa Parlamendi presidendiga Ukraina ELi perspektiivi
Jüri Ratas arutas Euroopa Parlamendi presidendiga Ukraina ELi perspektiivi

Jüri Ratas arutas Euroopa Parlamendi presidendiga Ukraina ELi perspektiivi

Riigikogu esimees Jüri Ratas arutas täna Tallinnas viibiva Euroopa Parlamendi presidendi Roberta Metsolaga Ukrainale kiire ja selge Euroopa Liiduga ühinemise perspektiivi andmist.

Ratase sõnul toetab Eesti Ukrainale Euroopa Liidu kandidaatriigi staatuse omistamist ning seda võimalikult kiiresti. „Ukraina väärib selget Euroopa Liiduga ühinemise perspektiivi. Kandidaatriigi staatuse andmisega annaks Euroopa Liit väga tugeva poliitilise sõnumi,“ ütles ta.

Kohtumisel arutasid Ratas ja Metsola Euroopa Liidu ja liikmesriikide võimalusi pakkuda Ukrainale senisest enam ka sõjalist ja humanitaarabi ning kasvatada veelgi majanduslikku survet Venemaale.

Ka räägiti kohtumisel Ukraina sõjajärgsest ülesehitamisest ning vastava abi koordineerimise vajadusest. Ratase sõnul on Eesti valmis keskenduma Ukraina pikaajalisel ülesehitamisel Žõtomõri oblastile. Pühapäeval saabub Eestisse abivajadusi arutama Ukraina parlamendi liikmetest, kohalike omavalitsuste esindajatest ja ettevõtjatest koosnev delegatsioon.

Head Uudised GoodNews