1. Avaleht
  2. Vaba Valgevene heaks
  3. Jüri Ratas Elżbieta Witekile: avaldan Poolale toetust võitluses illegaalse migratsiooniga
Jüri Ratas Elżbieta Witekile: avaldan Poolale toetust võitluses illegaalse migratsiooniga

Jüri Ratas Elżbieta Witekile: avaldan Poolale toetust võitluses illegaalse migratsiooniga

Riigikogu esimees Jüri Ratas kohtus videosilla vahendusel Poola Seimi marssali Elżbieta Witekiga ja avaldas Poolale toetust Valgevene režiimi korraldatud hübriidrünnakute tõrjumisel Euroopa Liidu ja NATO välispiiril.

„Oleme solidaarsed Leedu, Läti ja Poolaga, jätkame nende toetamist kriisiolukorras ja kasutame kõiki diplomaatilisi töövahendeid rünnaku lõpetamiseks,“ ütles Ratas.

Ratas kinnitas, et kui Poola vajab abi või toetust, on Eesti valmis igakülgset toetama. „Eesti jälgib väga tähelepanelikult Valgevene režiimi poolt korraldatud hübriidrünnakut Euroopa Liidu ja NATO välispiiril,“ ütles Ratas.

„Ühtsus ja solidaarsus on täna kõige olulisemad väärtused,“ rõhutas Riigikogu esimees. Tema sõnul peavad Euroopa Liidu liikmesriigid leidma võimalused ja vahendid oma välispiiride tõhusamaks kaitseks ja selle paremaks rahastamiseks.

Marssal Witek andis kohtumisel ülevaate hetkeolukorrast Poola-Valgevene piiril ning tänas Euroopa Liidu ja NATO liikmesriike toetuse eest. Ta mainis, et mitmed riigid on pakkunud Poolale igakülgset abi. Witek pidas oluliseks, et kõik piirkonna riigid räägiksid ühist keelt.

Eesti, Läti, Leedu ja Poola väliskomisjonide algatusel koostati ühisavaldus, mis on kuni reedeni avatud allkirjastamiseks ka parlamentide Euroopa Liidu asjade komisjonide juhtidele.

Head Uudised GoodNews