1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Juubeliaasta Eakate festival keskendub liikumisele
Juubeliaasta Eakate festival keskendub liikumisele

Juubeliaasta Eakate festival keskendub liikumisele

Foto: Helen Urbanik
Foto: Helen Urbanik

MTÜ Inkotuba korraldab tänavu 1.-2.oktoobril juba viiendat aastat Tallinnas Salme Kultuurikeskuses Eakate festivali, mis on kujunenud populaarseks ürituseks eakate hulgas nii Tallinnast kui üle-Eesti. Tulenevalt liikumisaastast on juubelifestivali keskne teema liikumine ning pealkirjaks „Elu täis särtsu“.

„Eakate festivali eesmärk on väärtustada eakate rolli ühiskonnas ning näidata aktiivse ja tervisliku eluviisi võimalusi. Seega sobib liikumisteema meie festivalil ideaalselt,“ rääkis festivali korraldaja MTÜ Inkotuba juht Eha Topolev.

Igal festivalil on oluline roll olnud eakate taidluskollektiividel üle Eesti. „Ka tänavu ootame kõiki toredaid taidlejaid meile oma oskusi näitama, registreerimine on alanud ning registreeruda saab festivali kodulehel www.eakatefestival.ee ,“ ütles Topolev.

Foto: Helen Urbanik
Foto: Helen Urbanik

Eakate festivaliga tähistatakse rahvusvahelist eakate päeva (01.10), pakutakse Eesti eakatele meeleolukat ning harivat koosviibimise võimalust ning tunnustatakse eakate elu huvitavamaks ja paremaks muutvaid ettevõtmisi. 2013.a külastas festivali enam kui 3000 inimest. Festivalist on kujunenud tõeline aasta sündmus, võimalus panna piduriided selga ja tulla kodust välja, kohtuda oma eakaaslastega, kuulata temaatilisi loenguid ja nautida eakate taidluskollektiivide poolt pakutavat meelelahutust.

2014. aasta on Eestis kuulutatud liikumisaastaks ning selle eesmärk on suurendada regulaarse liikumisharrastusega tegelejate arvu, mille tulemusel paraneb Eesti elanikkonna tervis ja kasvab töövõime. Liikumisaasta 2014 viib ellu Eesti Olümpiakomitee

Eakate festivali korraldaja on MTÜ Inkotuba, kes igapäevaselt teenindab eakaid ja puudega inimesi ja kelle teenuseid kasutab üle 5000 inimese üle Eesti.

Selleks, et olla jooksvalt kursis festivali arengute ja tegemistega kutsume teid liituma festivali Facebooki lehega www.facebook.com/eakatefestival

Infot festivali kohta saab ka kodulehelt www.eakatefestival.ee

Head Uudised GoodNews