1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kadrioru lossis kõlavad Marina Kostiku lummavad klaverimeloodiad
Kadrioru lossis kõlavad Marina Kostiku lummavad klaverimeloodiad

Kadrioru lossis kõlavad Marina Kostiku lummavad klaverimeloodiad

m-kostik13. jaanuaril kell 18 toimub Kadrioru lossis vana uusaasta kontsert “Kui muinasjutt saab tõeks”, millel esineb klaverimängija ja helilooja Soomest Marina Kostik, kes oskab eksperimenteerida klaverikõlaga — tema käe all klaver laulab ja räägib. Tema esinemisel Kadrioru lossis kuuleb publik klaveripalu, mis tekkisid Aleksandr Puškini muinasjutude ja luuletuste mõjul. Kontserdikülastajaid ootab ka väike üllatus.

Marina Kostik on sündinud Venemaal Vladivostokis ja aasta pärast kolis pere ema sünnimaale Eestisse. Lapsepõlvest saadik tundis ta suurt huvi klassikalise muusika vastu. Klaverimängu hakkas Marina õppima nelja-aastasena, ta astus Tallinna Laste Muusikakooli, õppis Violetta Ostopovskaja klaveriklassis ja külastas Anne Metsala kompositsioonikursust. Hiljem lõpetas ta Tallinna G. Otsa nim- muusikakooli Anna Klasi klassis ja Tallinna konservatooriumi Bruno Luki juhendamisel.

Abielludes hakkas Marina elama Soomes, kus jätkas kompositsiooni õppimist tuntud soome heliloja Lotta Vennjakoski tundides. Tema oma loomingus on palju palasid klaverile – variatsioonid “Dal’interno”, “New York, Strawberry fields”, lastepala “Kes elab Muusikamaal”, klaveriduo “Ich und es”, “Boriss Godunov” klaverile, tšellole ja flöödile ja paljud teised.

Piletid 8/10 eurot on müügil Piletilevi müügipunktides ja tund enne algust kohapeal.

Head Uudised GoodNews