1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ebasoodsate jääolude tõttu jääb uisumaraton ära! Kalevipoja Uisumaraton toimub esmakordselt Kuremaa järvel
Ebasoodsate jääolude tõttu jääb uisumaraton ära! Kalevipoja Uisumaraton toimub esmakordselt Kuremaa järvel

Ebasoodsate jääolude tõttu jääb uisumaraton ära! Kalevipoja Uisumaraton toimub esmakordselt Kuremaa järvel

kalevipoja-uisumaraton
Fotomeenutus Kalevipoja Uisumaratoni stardist Peipsi järvel Kasepää vallas
Foto: www.kultuur.info

Traditsiooniline spordisündmus Kalevipoja Uisumaraton saab tänavu esmakordselt teoks 21. jaanuaril Jõgeva vallas Kuremaa järvel.

Kalevipoja Uisumaratoni korraldustoimkonna esimees Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev märkis, et Kuremaa järvel maratoni korraldama ajendas soov pakkuda võimalust pikematel distantsidel uisutamiseks ja sel spordialal võimete proovimiseks Jõgeva valla looduskaunis, sügava kultuurilooga ja atraktiivses paigas.

„Kasuks tuli projektipõhise toetuse saamine Leader-programmist. Oluline on seegi, et Kuremaal on spordikompleks, saunad, majutus,“ ütles ta. „Uisumaratoni start ja finiš on Kuremaa järve ääres paikneva rannamaja juures. Kell 10 stardivad kolmekümne kilomeetri, kell 12 kümne kilomeetri distantsil ja 12.05 uisumatkal osalejad. Kõik uisutajad saavad osavõtumedali, sooja suppi ja kindlasti hea tuju,“ rääkis maavanem, kes kavatseb ka ise 21. jaanuaril Kuremaa järvel uisutada.

„Uisumaratoni kaudu saavad Jõgeva vald ja Kuremaa kindlasti veelgi tuntumaks,” rääkis Jõgeva vallavanem Enn Kurg.

Jõgevamaa spordiliidu Kalju juhataja Uno Valdmets teatas, et Kalevipoja uisumaratonile saab registreerida SIIT. Firma Antrotsenter on ka koostööpartner uisumaratonil aja mõõtmisel. Maratoni juhendi leiab Jõgevamaa spordiliidu Kalju kodulehel.

„Saskia Alusalu, Marten Liiv ja mitmed teisedki tippuisutajad viibivad Kalevipoja Uisumaratoni ajal maailmakarikavõistlustel. Kindlasti võib aga ka Kuremaal näha põnevat uisusõitu võimekate võistlejate ja entusiastlike tervisesportlastega,“ ütles Valdmets, kes on ka maratoni peakohtunik.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews