1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. KELLAD ÄRATAMA! Täna kell 15 tunnustab riik siseturvalisuse vabatahtlikke
KELLAD ÄRATAMA! Täna kell 15 tunnustab riik siseturvalisuse vabatahtlikke

KELLAD ÄRATAMA! Täna kell 15 tunnustab riik siseturvalisuse vabatahtlikke

Siseministeerium tunnustab juba kümnendat aastat järjest siseturvalisuse vabatahtlike rühmi ning tänab inimesi, ettevõtteid, asutusi ja ühinguid, kes riigi turvalisusse panustavad. Tunnustuste üleandmise tseremoonia toimub sel aastal teisiti, virtuaalselt, ja kõigil on võimalus sellest osa saada.

Avakõne peab siseminister Kristian Jaani ja tänusõnad vabatahtlikele ütleb siseministeeriumi pääste, hädaabi ja kriisireguleerimise asekantsler Viola Murd. Üritust modereerib Tõnis Milling, muusikat teeb Ott Lepland. Videopildi vahendusel minnakse külla nii abipolitseinikele, vabatahtlikele päästjatele ja merepäästjatele kui ka naabrivalvesektorile. Kui virtuaalmaailm alt ei vea, kiigatakse ekraani vahendusel ka vabatahtlikke toetanud organisatsioonide kontoritesse.

Kandidaate siseturvalisuse vabatahtlike rühmade tunnustamiseks said esitada kõik Eesti inimesed ja organisatsioonid viies kategoorias: aasta vabatahtlik päästekomando või reservpäästerühm, aasta vabatahtlik merepäästeühing, aasta abipolitseinike rühm, aasta naabrivalve piirkond (uus kategooria) ja aasta siseturvalisuse vabatahtlike toetaja.

Eestis on pea 500 vabatahtlikku merepäästjat, ligi 1000 abipolitseiniku ja veidi üle 2000 vabatahtliku päästja. Naabrivalvega on liitunud üle 10 000 majapidamise enam kui 500 erinevast paigast Eestis.

Ülekannet on võimalik vaadata 15. aprillil kell 15 Vimeos.

Head Uudised GoodNews