1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kersti Sarapuu: lastekaitsepäev ja vanavanemate päev väärivad lipupäeva staatust
Kersti Sarapuu: lastekaitsepäev ja vanavanemate päev väärivad lipupäeva staatust

Kersti Sarapuu: lastekaitsepäev ja vanavanemate päev väärivad lipupäeva staatust

Riigikogus pannakse täna lõpphääletusele pühade ja tähtpäevade seaduse ning Eesti lipu seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega täiendatakse riiklike tähtpäevade loetelu lastekaitsepäevaga. Samuti lisatakse Eesti lipu seaduses esitatud lipupäevade loetellu lastekaitsepäev ja vanavanemate päev.

Riigikogu keskerakonna fraktsiooni esimehe Kersti Sarapuu sõnul on seadusemuudatuste eesmärk avaldada veelgi suuremat tunnustust meie lastele ja vanavanematele. „Iga laps on pisikese Eesti jaoks suur väärtus ning lipupäevana saame veelgi enam pöörata tähelepanu nende õigustele ja heaolule,“ ütles Sarapuu. „Vanavanemate päeva tähistatakse täna küll riikliku tähtpäevana, kuid igal juhul väärivad ka nemad suuremat märkamist tehtud töö ja panuse eest, mistõttu on lipupäevaks saamine igati põhjendatud.“

„Lastekaitsepäev on Eestis tugevalt au sees, mida tähistatakse aasta-aastalt üha suuremalt. Mitmel pool Eesti linnades ja valdades korraldatakse selle tähtpäeva puhul mitmeid üritusi, millele nüüd lehvivad lipud lisandväärtust annavad. Kuid kahtlemata on see eriline päev ka perekondade jaoks, kus võetakse aega teineteisele ning tehakse midagi toredat,“ sõnas Sarapuu.

Lastekaitsepäeva tähistamine sai alguse 1925. aastal Genfis toimunud ülemaailmsel konverentsil. Vanavanemate päeva tähistatakse kas riikliku tähtpäevana või rahvuspühana ka Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Prantsusmaal, Itaalias, Poolas ja Inglismaal.

Head Uudised GoodNews