1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Kersti Sarapuu: suurperedele jääb tulevikus rohkem raha kätte
Kersti Sarapuu: suurperedele jääb tulevikus rohkem raha kätte

Kersti Sarapuu: suurperedele jääb tulevikus rohkem raha kätte

Riigikogus läbis esimese lugemise tulumaksuseaduse muutmise eelnõu, mille tulemusel kehtestatakse inimestele mitmed maksusoodustused.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kersti Sarapuu sõnul kehtestatakse riigieelarvest makstavatele lasterikaste perede elamistingimuste parandamiseks tulumaksuvabastus.

„Soe tuba ja kraanist tulev vesi pole paraku kõikidele peredele kättesaadav ning riik soovib siin oma abikäe ulatada kolme- ja enamlapselistele vähekindlustatud peredele. Toetus võimaldab peredel alates 2021. aasta jaanuarist kaasajastada nii kütte kui ka vee-, ja kanalisatsioonisüsteeme,“ ütles Sarapuu. „Statistika järgi tunnevad selle järele vajadust rohkem kui pooled paljulapselised perekonnad ning riigi jaoks on see investeering tulevikku kuna seeläbi on võimalik mõjutada laste kasvu- ja arengukeskkonda ning kujundada uutele põlvkondadele kvaliteetsem elukeskkond.

Riigikogu rahanduskomisjoni kuuluva Sarapuu sõnul parandab eelnõu aasta lõpus sünnitajate ja töölt koondatute olukorda. „Seadusemuudatus kaotab praeguse ebakõla, sest aasta lõpus saadud sünnitushüvitis suurendas naise tulusid mitme kuu palga võrra, kuid samal ajal vähendas tema maksuvaba tulu. Uue korra kohaselt saavad aasta viimases kvartalis sünnitus- või koondamishüvitist saanud inimesed võimaluse osa hüvitisest kanda üle järgmisesse aastasse,“ ütles Sarapuu.

„Samuti suureneb uuest aastast pere tulumaksuvabastus alates kolmandast lapsest 100 euro võrra kuus, mis on lastega peredele hea uudis ning jätab neile rohkem raha kätte,“ ütles Sarapuu.

Head Uudised GoodNews