1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KIIBI VÕI KAOTA! Kampaania „Kiibi või kaota!“ kutsub oma lemmikuid kiipima ja registreerima
KIIBI VÕI KAOTA! Kampaania „Kiibi või kaota!“ kutsub oma lemmikuid kiipima ja registreerima

KIIBI VÕI KAOTA! Kampaania „Kiibi või kaota!“ kutsub oma lemmikuid kiipima ja registreerima

KoerSeptembris ja oktoobris viib Eesti Loomakaitse Selts läbi kampaaniat „Kiibi või kaota!“, mis paneb loomaomanikele südamele oma lemmikuid kiipida ja registreerida ning mille raames saavad mitmete linnade kodanikud kiipida oma loomi tasuta.

Koostöös Varjupaikade MTÜ ja mitmete linnavalitsustega korraldab Eesti Loomakaitse Selts erinevates Eesti linnades lemmikloomade kiipimisüritusi, kus 100 esimest kohaletulnud loomaomanikust linnakodanikku saavad kiipida oma lemmikuid tasuta. Kõikidele teistele kehtib kiibistamisel soodushind 5 eurot. Lisaks aidatakse registreerida värskete kiibisaajate andmed üleriigilisse lemmikloomaregistrisse LLR ning teise üleriigilisse registrisse kandmisel kehtib soodushind 6 eurot.

„Väga oluline on varustada oma vähegi liikuvam lemmikloom, nagu näiteks koer, kass, tuhkur või küülik, kiibiga ja kanda tema andmed kahte üleriigilisse registrisse: ühte riigiportaali www.eesti.ee kaudu ja teise loomaarsti abil,“ tunnistab Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll ning lisab: „Kiibilt leitav kood ja sellele registris vastavad andmed aitavad kaotatud looma tagasi koju. Kahjuks ootavad oma saatust varjupaikades mitmed eksinud loomad, kellel puudub kiip või kelle andmed on jäänud hoolega kiipimas käinud loomaomanikul lemmikloomaregistrisse kandmata, ning keda ei õnnestugi kuidagi tuvastada.“

„Riisitera suurune mikrokiip paigaldatakse valutu süstlatorkega looma naha alla. Kiip on väike elektronseade, mis on intertne, ei kiirga midagi ega erita kahjulikke aineid. Kiibistada saab loomakliinikutes üle Eesti keskmiselt 20 euro eest ja vastutustundlik on teha seda kohe kui loom on endale võetud,“ täpsustab Mäll.

Kiipimisüritused kestavad 3 tundi ja leiavad aset suuremates linnakeskustes või varjupaikade juures: Tartus 05.09, Rakveres 12.09, Kuressaares 19.09, Tallinnas 20.09, Viljandis 26.09, Narvas 27.09 ja Paides 11.10.

Lisainfot kampaania kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews