1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. KING OF KINGS INTERVJUU! Marat Mirzabalajev: ma ei kujuta ette elu võitluskunstideta
KING OF KINGS INTERVJUU! Marat Mirzabalajev: ma ei kujuta ette elu võitluskunstideta

KING OF KINGS INTERVJUU! Marat Mirzabalajev: ma ei kujuta ette elu võitluskunstideta

IMG_8769Septembris Tallinnas toimuval võitluskunstisarja King of Kings Tallinna etapil astub Eesti võitlejatest ringi ka Dagestani juurtega Marat Mirzabalajev, kes alustab King of Kingsil võitlusspordi profikarjääri. Oma tegemisi ja tulevikuplaane tutvustab järgnevalt Marat ise.

Marat, millal te alustasite sportlasekarjääri?

Spordiga alustasin kuskil 7-aastasena. Algul tegelesin akrobaatikaga, aga siis hakkasin kiiresti kasvama, paljud akrobaatilised elemendid muutusid keeruliseks ja tekkis küsimus, kuhu mind edasi saata. Algul soovitati mul tegeleda kickboxinguga, aga siis sattusin isa sõprade soovitusel treener Igor Golubevi juurde trenni ja valisin alaks kudo.

Olete rahul, et just sinna sattusite?

Muidugi, sport on alati hea. Eriti tore on see, et olen sellisesse kollektiivi sattunud.

Kas kujutate oma elu kudota ette?

Üldiselt on raske ette kujutada oma elu spordita üldse. Lisaks kudole tegelen ma ka kickpoksiga, olen proovinud taipoksi, seega on raske öelda seda vaid kudo kohta. Ma ei kujuta ette elu võitluskunstideta, nii võiks öelda.
 
Kui hästi mäletate oma esimest võistlust?

Jah, isegi väga hästi mäletan. Olin 13-aastane, kaotasin, olin sellest väga löödud, aga see pani mu sportlaseteele aluse.

IMG_8779

Aga millised on emotsioonid kõige õnnestunumalt matšilt?

Emotsionaalselt oli kõige raskem matš Venemaal, sõitsin esimest korda sellisele suurele võistlusele ja keegi ei teadnud, kuidas mul hakkab seal minema, kuid lõpuks sain tšempioni tiitli.

Tegelete alaga, kus tuleb vastu võtta ka valusaid kaotusi. Milline on olnud rängim kaotus?

Kõige halvem lüüasaamine oli mul juunioride kickboxingu maailmameistrvõistlustel WAKO reeglite järgi. Finaalis kohtusin võiks öelda kaasmaalasega Venemaalt Dagestanist, matš oli suhteliselt tasavägine ja mulle tundus, et saan punktidega võidu, aga jäin siiski kaotajaks.

Milline on teie kreedo, mis teid spordis hoiab?

Seda on raske öelda. See võib olla püüd millegi poole, harjumus, aga alati, kui tunnen, et sporti on mu elus liiga vähe, kasvõi haige olles, on raske ennast tagasi hoida, energiat on palju ja tahaks trenni minna.

Aga kas laiskuseperioode ka ette tuleb?

Ikka tuleb. Ma ei tea, millest see tuleb, võib-olla ületreenitusest, aga seda tuleb elus ette. Siis on tähtis ennast tagant sundida.

IMG_8774

Millised on teie tulevikuplaanid?

Spordi osas võin hetkel öelda, et amatöörina olen ma piisavalt juba võistelnud. Septembris sõidan Türki Euroopa meistrivõistlustele, aga tahan ennast proovile panna profispordis. Alustan King of Kings`ist, kui selline võimalus mulle anti.

Millega te lisaks spordile tegelete?

Ma lõpetasin äsja TTÜ õpinguid majanduse erialal ja kaitsesin diplomi ärijuhtimise alal.

Miks just see ala?

Ei oskagi öelda. Lõpetasin kooli, ei osanud kuhugi minna, andsin igale poole dokumendid sisse ja võeti ka vastu, aga ma tahtsin õppida inglise keeles. Tahtsin isegi kusagile mujale õppima sõita, aga otsustasin siiski Eestisse jääda, sest üksi on raske elada, raske on jõudu leida, võid sattuda ei tea kuhu. Nii otsustasin jääda Eestisse ja õppida inglise keeles. Majandust on alati kasulik teada.

Miks te just inglise keeles soovisite õppida, kuidas te hetkel keelt oskate?

Kahjuks ma inglise keelt väga vabalt ei valda, aga juba lapsest saati üritasid mu vanemad mind keeleõppesse saata ja 10-aastasest saati hakkasin seda õppima. Seega polnud mul raske inglise keeles õppida, haarasin kõike kergelt.

IMG_8782

Rääkige oma vanematest.

Mu vanemad elavad praegu Hispaanias, nii et ka mul on plaanid sellega seotud. Suvel sõidan sinna veel puhkama, siis näeb, kas ma seon oma tuleviku soojema maaga.

Kas Eestis ei meeldi elada? 

Ei, siin hea ja tore, aga öeldakse ju, et hea on seal, kus meid ei ole.

Kindlasti tahavad tüdrukud teada, kas olete hõivatud?

Abielus ma ei ole, selleks on veel vara, aga isiklik elu laabub. Üksikasjadesse ei laskuks.

VAATA VIDEOT!

Piletid müügil Piletilevis!

Usutles Elviira Eessaar

Head Uudised GoodNews