1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kingi endale killuke jõulumeeleolu Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tallinna Kammerorkestri kontserdil
Kingi endale killuke jõulumeeleolu Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tallinna Kammerorkestri kontserdil

Kingi endale killuke jõulumeeleolu Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tallinna Kammerorkestri kontserdil

Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester kingib ka vähendatud publikuhulgale killukese jõulumeeleolu elavas ettekandes. Kutsutakse kuulama kontserti “Jõul”, mille rõõmu ja rahu kiirgav kava on salvestatud uuele samanimelisele jõulualbumile.

Kontsert “Jõul”

Kontsert “Jõul” toimub 12. detsembril kell 19 Tallinna Jaani kirikus. Kavas on Margo Kõlari “Pirita Missa” ja jõululaulud. Esinevad Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, orelil Kadri Toomoja ja dirigent Tõnu Kaljuste.

Kontserdil on võimalus soetada ka uus CD-plaat „Jõul”, mis on samuti saadaval Apollo, Rahva Raamatu poodides ja Coop kaubandusketis üle Eesti alates 1. detsembrist.

Vaata lähemalt siit.

Helge meeleolu

Eesti Filharmoonia Kammerkoor koos Tallinna Kammerorkestriga dirigent Tõnu Kaljuste juhatusel loovad jõuluajal üleva ja helge meeleolu armastatud klassikaliste jõululaulude ja Margo Kõlari eestikeelse „Pirita missaga”.

Kunagi ammu, 1989. aastal, andis Eesti Filharmoonia Kammerkoor koos Tõnu Kaljustega välja jõululaulude kasseti, et kinkida oma sõpradele killuke jõulumeeleolu. Selle aasta albumi ja kontserdiga pakutakse koos Tallinna Kammerorkestriga publikule kuulata lisaks klassikalistele jõulukoraalidele ka Margo Kõlari eestikeelset „Pirita missat”. Algselt Pirita kloostri jumalateenistusteks loodud missa on kirjutatud Vello Salo eestindatud liturgilisele tekstile. Teos on saanud uue hinguse seatuna kammerkoorile, kammerorkestrile ja orelile ning kõlab kontserdil esmakordselt.

“Tõnu Kaljuste tellimusel sündis sellest kontsertversioon koorile, orelile ja sümfooniaorkestrile, mis kanti ette 2009. aasta Kreegi päevadel Haapsalu Toomkirikus. Käesoleva jõulualbumi tarvis tegin missast uue versiooni, kus saatjaks kammerorkester,” kommenteerib Margo Kõlar. “Pirita missa kirjutamise üks peamisi lähtekohti oli vabalt voolav sõna. Eestikeelse tekstiversiooni koos julgustusega sellesse loovalt suhtuda sain Pirita kloostri vaimulikult Vello Salolt. Tema innustusel kirjutatud Pirita missast sai alguse mahukam eestikeelse missamuusika projekt, mille kallal olen töötanud tänaseni ja ainest jätkuks enamakski kui elupäevi loota. Koguduselaulule omase lihtsa vokaaljoonisega on Pirita missa paljudele jõukohane lauluvara. Mitmel ettekandel ongi publikul olnud võimalus kavalehele trükitud nootidest kaasa laulda.”

Kontserdipiletid on saadaval ainult piiratud koguses ning külastajatel palutakse kanda maske.

Head Uudised GoodNews