1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Kinodesse jõuab festivalide paremikku kuuluv mängufilm “Eelmised elud”
Kinodesse jõuab festivalide paremikku kuuluv mängufilm “Eelmised elud”

Kinodesse jõuab festivalide paremikku kuuluv mängufilm “Eelmised elud”

Sundance festivalil esilinastunud ja PÖFFI festivalide valikus tähelepanu saanud mängufilm “Eelmised elud” jõuab tänasest kinodesse üle Eesti.

Kas võib olla, et meis hõõguvad korraga kõik eelmised elud, mis eksisteerivad kõrvuti läbi aegade?

“Seejuures tuleb rõhutada, et armastusest ei räägita “Eelmistes eludes” kui mingist suhkruvatist nagu enamikes romantilises draamades, see on vastupandamatu, sõnulseletamatu, inimmõistusest üle tunne, millele läheneb Celine Song isegi veidi maagilise realismi vahenditega. Tema maailmas ei saa armastust kahtluse alla seada, see on konstant, pigem peavad inimesed kas armastuse vastupandamatule jõule alluma või seda vastuvoolu ujudes trotsima,” kirjeldab filmi kriitik Kaspar Viilup.

Mitmete kodumaiste kriitikute sõnul on tegemist selle aasta ühe parima mängufilmiga. Ralf Sauteri sõnul on film kindlasti tema selle aasta absoluutne lemmikfilm, lausa sedavõrd eriline, et sõnadest jääb puudu.

Endale esiti näitekirjanikuna nime teinud stsenaristi ja režissööri Celine Songi osalt autobiograafiline debüüt „Eelmised elud” on liigutav armastusfilm, mis toob kolmes vaatuses kinolinale kahe teineteisesse kiindunud, kuid varateismelisena lahku kistud lapsepõlvesõbra loo, mille südames on Korea kontseptsioon in-yun ehk uskumus, et saatus toob alati kokku inimesed, kes on varasemates eludes lugematu arv kordi kohtunud, olgu siis kas või riivamisi.

  • Filmi toob kinodesse KP Distribution.
  • Esilinastus 21. novembril kinos Sõprus.
Head Uudised GoodNews