1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Kirjanike liit taastas romaanivõistluse
Kirjanike liit taastas romaanivõistluse

Kirjanike liit taastas romaanivõistluse

Kirjanike liit taastas romaanivõistluseEesti Kirjanike Liit, Go Travel, Penosil ja Liviko kirjutasid täna alla lepingule, millega taaselustatakse romaanivõistlus.

Eesti Kirjanike Liidu juhatuse esimees Karl Martin Sinijärv kuulutas välja 2015. aasta romaanivõistluse tingimused ning Eesti läbi aegade suurima, 8000 euro suuruse auhinnafondi.

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlused hakkavad toimuma üle aasta ning oodatud on eestikeelsed algupärased ja seni avaldamata proosatekstid, mille maht on vähemalt 200 000 tähemärki.

2015. aasta romaanivõistlusel osaleva käsikirja esitamise tähtaeg on 1. veebruar 2015.

„Peaaegu aasta on nüüd kõigil aega, et tulla lagedale suurepäraste tekstidega. Kui ka esimesel aastal epohhiloovaid romaane välja ei ilmu, siis auhinnafondi suurus lubab esikohale tulnud kirjanikul võtta segamatult aega uue teose kirjutamiseks ning sellest võistlusest saame ehk seemne eesti kauaoodatud suurele romaanile,“ ütles romaanivõistluse korraldaja, Eesti Kirjanike Liidu juhatuse liige Peeter Helme.

Romaanivõistluse žürii on kaheksaliikmeline ja sellesse kuuluvad Kirjanike liidu esimees Karl Martin Sinijärv, kirjanike liidu juhatuse liikmed, romaanivõistluse korraldajad Tiit Aleksejev ja Peeter Helme, kirjanikud Kärt Hellerma ja Eeva Park, kirjastaja ja tõlkija Eva Luts, Linnateatri näitleja, EMTA lavakunstikooli õppejõud Anu Lamp ja kirjandusteadlane, Tallinna Ülikooli professor Rein Veidemann.

Romaanivõistlusel osalevad käsikirjad jõuavad žürii lugemislauale anonüümselt, kuid iga autor saab pärast tulemuste väljakuulutamist igalt žürii liikmelt personaalse tagasiside.

Taasalgatatud romaanivõistlusele lõi visuaalse identiteedi Asko Künnap ning see on nähtav Eesti Kirjanike Liidu kodulehel www.ekl.ee.

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus on 1926. aastal algatatud kirjastuse Loodus romaanivõistluse idee jätkaja ning lähtub oma tegevuses Eesti Romaaniühingu võistluse praktikatest ja põhimõtetest.

Head Uudised GoodNews