1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Kirjuta Eestile! Presidendi kõnevõistluse võitis Mia Marta Ruus Prantsuse Lütseumist
Kirjuta Eestile! Presidendi kõnevõistluse võitis Mia Marta Ruus Prantsuse Lütseumist

Kirjuta Eestile! Presidendi kõnevõistluse võitis Mia Marta Ruus Prantsuse Lütseumist

President Kersti Kaljulaidi üleskutse „Kirjuta Eestile“ parima kõne autor on Mia Marta Ruus Prantsuse Lütseumist. Tänavu kirjutasid noored Eesti kohast Euroopas ja kokku laekus üle kolmekümne kõne.

Kõige enam leidsid töödes kajastust keskkonna, kliima ja sallivusega seotud teemad. Samuti oli hinge peal integratsioon ja ühiskonda sulandumine perekondadest, kus on teine kultuuritaust ning kuidas tunda ennast Eestis rohkem kaasatuna ja omaks võetuna.

16–19 aastastele noortele suunatud kõnevõistluse parima kõne autor on Mia Marta Ruus Prantsuse Lütseumist.

Lisaks sai ära märgitud järgmised autorid: Bogdan Seljanko, Anissia Meškova ja Gleb Vakarjuk Tallinna Õismäe Vene Lütseumist; Diana Stepanova ja Sofia Valtsifer Narva Vanalinna Riigikoolist; Laima Šusta Tallinna Reaalkoolist; Lena Kurg Prantsuse Lütseumist; Aleksandra Ratkovitš Jõhvi Gümnaasiumist; Henn Uuetoa Avinurme Gümnaasiumiumist; Anna Veisman Prantsuse Lütseumist ja Filipp Rodtšenkov Tallinna Õismäe Vene Lütseumist.

Žüriisse kuulusid Eesti Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev, ajalehe Postimees välisuudiste toimetuse juhataja Evelyn Kaldoja, Euroopa Komisjoni Eesti esinduse keelenõunik Elis Paemurd, Vabariigi Presidendi välisnõunik Lauri Kuusing ja Vabariigi Presidendi Kantselei kommunikatsiooniosakonna juhataja Kaidi Aher.

Koostöös Õhtulehega avaldatakse mitmed ära märkimist leidnud tööd Euroopa Liidu nädala raames ka Õhtulehes, esimesena saate lugeda Diana ja Sofia kõnet.

Nii võidukõne kui kõikide ära märkimist leidnud töödega saate president.ee lehel täies mahus tutvuda alates 9. maist.

Head Uudised GoodNews