1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Klassika-superstaar André Rieu täidab Maastrichti peaväljaku ja Euroopa kinosaalid
Klassika-superstaar André Rieu täidab Maastrichti peaväljaku ja Euroopa kinosaalid

Klassika-superstaar André Rieu täidab Maastrichti peaväljaku ja Euroopa kinosaalid

dresden-2008-5Legendaarne viiuldaja ja dirigent André Rieu, kes juunis ka Eesti publikut rõõmustab, tähistab 19. juulil oma legendaarse Johann Straussi orkestri suvekontsertide kümnenda hooaja täitumist. Selle puhul Maastrichti Vrijthofi väljakul toimuv suurejooneline vabaõhukontsert kantakse üle kinodes kõikjal Euroopas, muuhulgas ka Forum Cinemas kinodes Tallinnas, Tartus ja Narvas.

Hollandlane André Rieu on oma üllatustest ja emotsioonidest tulvil šõuga pannud valssi ja salsat tantsima ning kaasa laulma isegi konservatiivse Briti Royal Albert Halli publiku. Muusiku kodulinnas Maastrichtis on traditsiooniliselt toimunud 60-liikmelise orkestri kõige säravamad vabaõhuetendused, mida jälgivad kohapeal tuhanded inimesed ning kus hea muusika ja silmailu pakkuva orkestri kõrvalt ei puudu ka võimas tulevärk.

Andre_Rieu_pic1Valsikuningaks nimetatud Rieu lavastatud ja juhitud kontserdid on läbi aastate suutnud liigutada publikut pisarateni mitmekülgse repertuaariga, kuhu kuuluvad valsside kõrval ka armastatud meloodiad estraadimuusikast, rahvamuusikast, ooperiaariad, spirituaalid ja palju muud haaravat. Tema kontsertidest võtavad alati osa ka külalisesinejad – olgu nendeks siis tuntud ooperitähed, 300-pealine torupillikoor, Vene rahvamuusikud või muud üllatajad.

„On tore, et sedalaadi sündmus jõuab Eesti vaatajani,“ ütles ooperilaulja Pille Lill ning lisas: „Maailmas pole sugugi palju neid muusikavaldkonna tegijaid, kes suudavad tuua kokku sedavõrd suurel hulgal publikut kaasates suurejoonelistesse kontserdiprogrammidesse ka klassikalist muusikat. Seda kindlasti juba seetõttu, et niivõrd mahukad projektid on ülikallid. See, et hr. Rieu püüab publikule tutvustada kauneid muusikapärle on igati teretulnud, ja ma loodan, et need, kes tema kontserdilt elamuse saavad, leiavad peagi tee ka meie väärikatesse kontserdisaalidesse.“

vrijthof-2009-5-1André Rieu ja tema Johann Straussi orkester jõuavad Eesti publikuni Tallinnas Coca-Cola Plaza, Tartus Ekraani ja Narvas Astri kino vahendusel. Kontsertülekanne algab kell 21.00 ning kestab koos vaheajaga 2 tundi ja 40 minutit. Ülekande sõnaline osa on hollandi ja inglise keeles ning inglisekeelsete subtiitritega.

Lisainfo ja piletid SIIN!

Vaata videoid Rieu kontsertidelt!

Poljuško Pole Maastrichtis

Brasiilia sümfoonia Royal Albert Hallis

Hava Nagila Maastrichtis

Külasta ka Andre Rieu kodulehte!

Head Uudised GoodNews