1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kodutud talvel Tallinnas peavarjuta ei jää
Kodutud talvel Tallinnas peavarjuta ei jää

Kodutud talvel Tallinnas peavarjuta ei jää

KodutuTallinna erinevates kodutute öömajades on kokku 124 voodikohta, vajadusel lisatakse madratseid ning ükski öömajaotsija ei pea tänavale jääma.

„Tallinnas on kodututele öömajakohad tagatud,“ kinnitas abilinnapea Merike Martinson. „Viimaste aastate kogemus tänu pehmetele talvedele on näidanud, et probleeme majutusega pole, pealegi on inimesi, kes ei nõustu öömajade tingimustega ning eelistavad vabadust.“

Tasuta öömajateenust pakutakse aadressil Alasi 8, kus on 60 voodikohta, Merelahe 44, 24 kohta ja Akadeemia tee 34, kus saab ööbida 40 inimest.

Tasuta  varjupaigateenust on võimalik kümnel inimesel saada aadressil Kauge 4, lisaks  saavad sealt väikese omaosalustasuga varjupaigateenust veel 50 inimest.

Arvestades juurde veel  resotsialiseerimis- ja  sotsiaalmajutusüksused, kus kliendid maksavad omaosalustasu, on Tallinnas kokku 509 voodikohta inimestele, kelle  majutamise eest Tallinn hoolt kannab.

„Ühtlasi oleme arvesse võtnud ööbijate soove ning juba paar aastat avame öömajad kell 19 varasema 21 asemel,“ andis teada Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse direktor Kersti Põldemaa.

Kodutute olukorra, neile osutatavate teenuste ning teenusevajaduse monitoorimisega tegeletakse Tallinnas järjepidevalt, läbi on viidud  vastav koduta inimeste ankeetküsitlus. „Oluline on,  et kõik mitte selleks ettenähtud kohtades ööbivad inimesed saaksid informatsiooni ööbimisvõimaluste ja teiste vajalike sotsiaalhoolekandeliste meetmete osutamise kohta Tallinnas,“ rõhutas Põldemaa.

Munitsipaalpolitsei on välja selgitanud peamised kodutute kogunemis- ja ööbimiskohad ning oma patrullide käigus püüab mõjutada  sealset kontingenti kasutama linna poolt pakutavaid võimalusi.

Kõigis öömajades ja varjupaikades on võimalik end pesta, saada vajadusel asendusriideid ja magada inimlikes tingimustes. Kodutust likvideerida ega ära hoida ei saa, kuid Tallinn  pakub  mitmeid erinevaid teenuseid, mille abil on inimestel võimalik muuta oma elulaadi ning saavutada iseseisev toimetulek.

Head Uudised GoodNews