1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KOHVIKUTEPÄEVAKS VIIMSISSE! Randlased korraldavad põneva kohvikutepäeva
KOHVIKUTEPÄEVAKS VIIMSISSE! Randlased korraldavad põneva kohvikutepäeva

KOHVIKUTEPÄEVAKS VIIMSISSE! Randlased korraldavad põneva kohvikutepäeva

Randlased korraldavad põneva kohvikutepäevaJuba sel laupäeval, 15. augustil kell 11 avanevad Eesti suuruselt kuuendas omavalitsuses – Viimsi vallas – pea poolesaja kohviku uksed, et pidada esimest randlaste kohvikutepäeva. See võimaldab huvilistel ringi peale teha tervele vallale, et koguda retsepte nii maitsvaks toiduks kui ka põnevaks eluks.

Randlaste kohvikutepäeval on ühepäevakohvikuid, kus valla eri paikades kohvi keedetakse, kooki ja muud head-paremat pakutakse ning külalisi kostitatakse, kokku pisut alla viiekümne. Neid leiab nii valla keskusest, Haabneemest, Kelvingist, Lubjast, Metsakastist, Miidurannast, Muugalt, Pringilt, Püünsist, Randverest, Rohuneemelt, Soosepast kui ka Tammneemest. Mõistagi tasub sel päeval külastada ka Viimsi valla saari – Pranglit ja Naissaaret –, kus lisaks kõigele suupärasele lubatakse elamusi, mida mujal Eestis ei leidu.

Kohvikupidajate hulgas on nii lapsi, hobikokkasid kui ka professionaale. Randlaste kohvikutepäevale lisab korraldajate kinnitusel vürtsi ka asjaolu, et lisaks kodukohvikutele pakuvad üllatusi ka mitmed Viimsis tegutsevad tavakohvikud ja asutused.

“See on võimalus Viimsi elanikega paremini tuttavaks saada ja uusi sidemeid luua. Või hoopis avastada mõni hea retsept ja rikastada oma kodust menüüd,“ arvaab ettevõtmise korraldaja Kristina Kams, kes loodab sellest pealinna külje all asuvas Viimsis uue iga-aastase traditsiooni sündi.

Kõikide kohvikute ning nendes toimuvate tegevuste ja muude sel päeval Viimsis toimuvate sündmustega on võimalik lähemalt tutvuda randlaste kohvikutepäeva lehel Facebookis ja valla kodulehel.

Head Uudised GoodNews