1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Kolmapäeval esietendub Rainer Sarneti viies lavastus “Öö lõpp”
Kolmapäeval esietendub Rainer Sarneti viies lavastus “Öö lõpp”

Kolmapäeval esietendub Rainer Sarneti viies lavastus “Öö lõpp”

Foto: erakogu

Homme kell 19.00 esietendub Vaba Lava teatrikeskuses Rainer Sarneti viies lavastus, milleks on François Mauriaci “Öö lõpp”.

“Öö lõpu” kohta ütleb Rainer Sarnet, et selles teoses on peidus saladus: “Seda võib võtta kui kriitikat kõige vastu, mis püüab armastust kuidagi raamida, moraalselt kitsendada. Samas võib seda tõlgendada täpselt vastupidi, moraali esmasust igasugustes suhetes, ka
armastuses.”

Rainer Sarnet on peamiselt tuntud režissöörina ja teinud hulga mängufilme, millest tuntumad on “Kass kukub käppadele, “Kuhu põgenevad hinged”, “Idioot” ja möödunud aasta tähtteos “November”. Varasemalt on ta lavastanud Von Krahli teatris, kus tulid lavale: S. Przybyszewski “Lumi” (2003), M. Gorki “Ema” (2005), E. Jelinek “Mis juhtus pärast seda, kui Nora oma mehe maha oli jätnud ehk Ühiskondade toed” (2008) ja 2012 aastal F.C. Lorca “Lillede keel”.

“Öö lõpus” mängivad: Maria Peterson, Maria Koff, Karl Robert Saaremäe, Eliann Tulve ja Karl Valkna. Mauriac´i musikaalseks nimetatud tekstile on teinud muusika helilooja Ann Reimann ansamblist “Eeter”. Öö lõpu atmosfääri loob kunstnik Kristjan Suits ja liikumise seab Tiina Mölder.

Etendused toimuvad 24., 25., 30., 31. jaanuaril, 7., 8. veebruaril ja 5., 6. ja 7. mail Vaba Lava teatrikeskuses, Sõltumatu Tantsu Lava saalis (sissepääs maja tagant) ning 1. ja 2. märtsil ERMi teatrisaalis Tartus. Peale esietendust toimub IN I OUT pidu.

30. jaanuari etenduse järel leiab Vabal Laval aset “Öö lõpu” teemal avatud vestlus Rainer Sarneti ja kirjanik Tõnu Õnnepalu vahel.

Rainer Sarneti lavastus “Öö lõpp” kuulub Vaba Lava 2017/2018 kuraatoriprogrammi, mille on koostanud hooaja kuraatorid José Alfarroba ja Tristan Barani Prantsusmaalt. 2017/18 ja 2018/19 hooaegadel on Vaba Lava huviorbiidis prantsuse kultuur ja frankofoonia.

Head Uudised GoodNews