1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Teatriühendus R.A.A.A.M annab veebruaris külalisetendusi Tartus
Teatriühendus R.A.A.A.M annab veebruaris külalisetendusi Tartus

Teatriühendus R.A.A.A.M annab veebruaris külalisetendusi Tartus

Veebruaris teeb teatriühendus R.A.A.A.M gastrolli Tartu. Neljal korral mängitakse Eesti Rahva Muuseumis Sergei Potapovi menulavastust “Vanapagan”, peaosas Ivo Uukkivi, ja kolmel korral Aleksei Pesegovi “Aleksei Kareninit”, peaosas Aivar Tommigas.

Kuhu satub Vanapagan tulles 21. sajandi teise kümnendi keskel põrgust maa peale õndsaks saama? Mis maa see on? Kas Jürkal on üldse võimalusi inimeseks jääda? Kokku saavad A. H. Tammsaare tegelased, Eesti näitlejad ja Jakuutia lavastaja Sergei Potapov, kelle lavastajakäekirja teatris võrreldakse filmisaurus Quentin Tarantinoga. Vanapaganat mängib Ivo Uukkivi, Antsu Martin Kõiv. Jumal nähtavalt lavale ei jõua, nagu Tammsaarelgi. Teistes osades Liisa Pulk, Elina Reinold ja Sulev Teppart.

Etendused 12., 13., 14. ja 15.02 kell 19 Eesti Rahva Muuseumis.

„Kirg on purustav? Armastus loov? Või siis kirg on alati purustav ‒ armastus alati loov?” iseloomustab Siberi lavastaja Aleksei Pesegov ühe lausega oma lavastust “Aleksei Karenin”. Kirg ja armastus, elu ja surm edasi-tagasi sõeluvate rongide vahel… Millised on peatused inimeste peades?

Lavastuse teksti, dramatiseeringu on lavastusele kirjutanud samuti siberlane, Vassili Sigarev (1977).

Lavastaja Aleksei Pesegov, peaosas Aivar Tommingas, mängivad Elina Purde, Raimo Pass (Draamateater), Roland Laos, Jekaterina Novosjolova, Terje Pennie, Karl-Sebastian Võhma.

Etendused 3., 4. ja 5.02 kell 19 Eesti Rahva Muuseumis
Piletid Piletilevis ja Piletimaailmas.

Head Uudised GoodNews