1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KONTSERT I Eesti kohtub Amazonasega ehk lugu sellest, mis kahte geograafiliselt üksteisest kaugel olevat kultuuri ühendab
KONTSERT I Eesti kohtub Amazonasega ehk lugu sellest, mis kahte geograafiliselt üksteisest kaugel olevat kultuuri ühendab

KONTSERT I Eesti kohtub Amazonasega ehk lugu sellest, mis kahte geograafiliselt üksteisest kaugel olevat kultuuri ühendab

“METSA KENE – Eesti kohtub Amazonasega” on muusika- ja kultuuriprojekt, mis toob esile Eesti ja Amazonase ühised väärtused, milleks on austus looduse ja pärimusmuusika vastu. Projekti raames on valminud teos, mis koosneb helialbumist ja tutvustavast raamatust.

Teose esitluskontsert toimub sel neljapäeval, 17. septembril kell 19 Alexela Kontserdimajas. Muusikat esitavad kontserdil Mari Kalkun, Liisi Koikson, Mick Pedaja, Rändaja, Puuluup, Triinu Taul, Seto laulumehed, Jarek Kasar, Meister Jaan, Mihkel Mälgand, Raun Juurikas, Kristin Kalnapenk, Emma Johanna Lepasoo, “Laulupesa” lastekoor Tartust ja paljud teised. Brasiilia pärimusmuusikuid esindab konsterdil Txai Fernando.

Kontserdil kõlavad laulud kümnest erinevast Amazonase hõimust. Kuulda saab nii tempokaid kui rahulikke laule, jazzilike töötlusi ning lastelaule. Kõik lood on saanud uue ja eestimaise kõla traditsionaalsete eesti rahvapillide nagu kannel, Hiiu kannel, torupill ja parmupill abil. Tulemuseks on ennekuulmatu muusikaline alkeemia.

Valdur Mikita kutsub kaasa mõtlema: „Põlismetsa võib võrrelda vana rahvalauluga: see on metsik, salapärane, täis elujõudu ja iseolemise maagilist ilu. Nii põlise laulutraditsiooni kui põlismetsa kujunemiseks läheb sadu, vahel isegi tuhandeid aastaid. Ja täpselt samamoodi nagu vanades rahvalauludes on “kõik sees” – inimese elu, rahva kujunemislugu ja terve maailma loomine – võib sama öelda ka põlismetsa kohta. Metsast suuremat elurikkust Maa pealt naljalt ei leia.”

“METSA KENE – Estonia meets Amazonia” helialbum-raamatu esitluskontsert toimub juba sel neljapäeval, 17. septembril kell 19 Alexela kontserdimajas.

Head Uudised GoodNews