1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KRIISIOLUKORRAS TOIMETULEKUKS I Koolinoori oodatakse kriisihäkile maailmamuutvaid lahendusi välja töötama
KRIISIOLUKORRAS TOIMETULEKUKS I Koolinoori oodatakse kriisihäkile maailmamuutvaid lahendusi välja töötama

KRIISIOLUKORRAS TOIMETULEKUKS I Koolinoori oodatakse kriisihäkile maailmamuutvaid lahendusi välja töötama

Eesti startupkogukonna aktiivsed liikmed ootavad kooliõpilasi järgmisel nädalal toimuvale veebipõhisele häkatonile „Hack the Crisis: Youth“, kus noored saavad välja pakkuda ja arendada oma nutikaid lahendusi praeguses kriisiolukorras toimetulekuks või selle tagajärgede leevendamiseks.

„Soovime Eesti noortele pakkuda samasugust võimalust nagu oli paar nädalat tagasi kõigil “Hack the crisis” ajurünnakul osalenutel. Eesti häkatonist kujunes välja mitu head ja nüüdseks juba kasutuses olevat toodet ning tänaseks on sellest saanud üleilmaline liikumine. Tahame Eesti noortel pakkuda võimalust sellisest eduloost osa saada ja seda ise kogeda,“ selgitas üks noorte-häkatoni eestvedajatest, prototüüpimise rahastu Prototron tegevjuht Jana Budkovskaja.

Häkatonil moodustuvad noortest meeskonnad, kes mõtlevad välja idee ja arendavad selle põhjal võimaliku lahenduse, prototüübi või lausa esimese toote. See võib olla näiteks vaba aja veetmise lahendus, huvitegevuse korraldamine karantiinis või kaugõppimise uudne meetod või mis iganes muu lahendus praeguse kriisiolukorra leevendamiseks.

“Noored võivad praegust eriolukorda hoopis teise nurga alt näha. Samuti tunda ära probleeme ning lahendusi valdkondades või võimalustes, mille peale täiskasvanud ei tulegi. Häkk pakub väga head võimalust noortele oskuste arendamiseks või siis nende rakendamiseks. Ühtlasi on see hea alternatiiv oma vaba aja põnevaks ning väärtuslikuks sisustamiseks,” selgitas Haridus-ja Teadusministeeriumi e-teenuste asejuhataja Kristel Rillo.

Häkaton „Hack the Crisis: Youth“ leiab aset 6.-9. aprillini, osalema on oodatud koolinoored vanuses 14-19 aastat. Registreerumine on avatud ja toimub läbi Guaana platvormi.

Eriolukorda arvesse võttes toimub kogu häkaton e-kanalites, kogu suhtlus toimub veebivestluste ning videokõnede vahendusel. Häkatonil aitavad meeskondi kogenud mentorid Eesti startup kogukonnast. Töökeel on eesti, vene või inglise keel. Osalemine on tasuta ja parimad tiimid saavad rahalise preemia, auhinnafond on 2000 eurot.

Hack the Crisis: Youth noorte häkatoni korraldavad Prototron, Haridus- ja Teadusministeerium, HITSA, Garage48, Accelerate Estonia, Startup Estonia, Swedbank, Noored Kooli, Tagasi Kooli, Edukoht, Tech Heroes Club ja Narva Loomeinkubaator OBJEKT.

Head Uudised GoodNews