1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE NÄHTAV I Kristiine jagab laste mänguväljakutel tasuta helkureid
OLE NÄHTAV I Kristiine jagab laste mänguväljakutel tasuta helkureid

OLE NÄHTAV I Kristiine jagab laste mänguväljakutel tasuta helkureid

Selleks, et muuta pimedal ajal liikumine ohutumaks, jagab Kristiine Linnaosa Valitsus taas laste mänguväljakutel tasuta helkureid.

Foto: Kristiine Linnaosa Valitsus

Kõik, kes veel pole oma lapsele või iseendale helkurit varunud, võib selle saada alates 20. oktoobrist Kristiine linnaosa kolmelt mänguväljakult – aadressidel Kirsi 8a, Vaarika tn 15a ja Tulika 64. Helkurid on riputatud mänguväljakute piirdeaiale, kust lastel on mugav neid võtta.

„On eksitav arvata, et linnatänavatel ei pea helkurit kandma – ka linnatänavatel on helkuri kandmine vajalik, sest linnades on üleüldist intensiivset valgust palju, mistõttu võib jalakäija jääda selle taustal märkamatuks. Pimedal sügise- ja talveperioodil aitab selle vastu hästi helkur. Helkurikampaaniaga rõhutame helkuri kandmise vajadust ning muudame jalakäijad nähtavaks autodele,“ rääkis Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

Ka linnatänavatel on helkuri kandmine vajalik, sest linnades on üleüldist intensiivset valgust palju, mistõttu võib jalakäija jääda selle taustal märkamatuks.

„Paneme jalakäijatele südamele – selleks, et olla halva nähtavuse korral või pimedal ajal sõidukijuhtidele nähtav, tuleb kasutada helkurit või valgusallikat nii linnas kui ka maanteel,“ rääkis Mustamäe-Kristiine piirkonnapolitseinike grupijuht Kristel Ulp. „Lapsevanemad, palun kontrollige, kas teie lapse riietus on varustatud nõuetekohase helkuriga. Helkur peab olema kinnitatud selliselt, et see oleks näha võimalikult mitmest suunast. Oleme kõik koos nähtavad,“ lisas Ulp.

  • Kampaania kestab kuni 31. oktoobrini.
Head Uudised GoodNews