1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Kristiine lasteaedades toimusid lindude pesakastide puhastamise talgud
Kristiine lasteaedades toimusid lindude pesakastide puhastamise talgud

Kristiine lasteaedades toimusid lindude pesakastide puhastamise talgud

24. märtsil osalesid Kristiine linnaosa seitse lasteaeda lindude pesakastide puhastamise talgutel. Rohelise pealinna raames kuulasid lapsed ka Tallinna Loomaaia loodushariduskeskuse loengut, mis keskendus just lindudele.

Foto: Kristiine Linnaosa Valitsus

Kristiine haridusasutuste hoovidesse on paigaldatud üle poolesaja linnumaja, samapalju on paigaldatud kokku ka erinevatesse linnaosa parkidesse. Möödunud aastal jagati lasteaedade ja koolide vahel laiali ka mitukümmend uut pesakasti. Pesakastid, mis olid juba vanad ja pehkinud, vahetati välja uute vastu.

Täna oli võimalik lastel Tallinna rohelise pealinna raames võimalik kuulata loengut erinevate linnuliikide kohta, kes kasutavad pesitsemiseks inimeste loodud linnumaju. Samuti oli võimalik näha, kuidas käib lindude pesakastide puhastamine ning mida linnud pesaehituseks kasutavad. Iga laps sai Rohelise pealinna büroolt kingituseks ka raamatu: „Mis on biomajandus?“

Foto: Kristiine Linnaosa Valitsus

„Kristiine on roheline linnaosa ning oma tegevuses väärtustame liigirikkust. Lindude pesakastide puhastamine ja paigaldamine haridusasutuste hoovidesse on väga tänuväärne ettevõtmine, kuna sedasi loome lindudele veelgi enam pesitsuskohti. Samuti on lastel huvitavam lindude kohta õppida, kui neil on võimalik lindude toimetamist oma silmaga näha,“ rääkis Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe. „Kuid me ei piirdu ainult lasteaedadega – juba laupäeval, 25. märtsil kell 12.00 Löwenruh’ pargis pesakastide puhastamise talgud jätkuvad, kuhu ootame osalema kõiki aktiivseid kodanikke,“ lisas Riibe.

Foto: Kristiine Linnaosa Valitsus

„Idee juba olemasolevaid pesakaste puhastada, mitte uusi üles riputada, tuli sellest, et väikelinnud ise oma pesakaste ei puhasta, vaid toovad enamasti uue pesamaterjali vanale peale. Nii võib juhtuda, et pärast paari aastat linnud enam pesakasti pesitsema ei mahugi ja võrdlemisi uued pesakastid seisavad aastaid kasutuna. Loodetavasti inspireerib meie aktsioon kõiki, kellel on oma aias pesakastid, neid veel enne pesitsusperioodi algust üle vaatama ja ära puhastama,“ sõnas pesakastide hooldust rohelise pealinna meeskonnast korraldanud Kristjan Saar.

  • Lindude pesakastide hoolduspäevad on osa Tallinna rohelise pealinna elurikkuse talgute programmist, mille kohta leiab rohkem infot Greentallinn.ee
Head Uudised GoodNews