1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kristiine Linnaosa Valitsuse saalis toimub pensionitarkuse infotund
Kristiine Linnaosa Valitsuse saalis toimub pensionitarkuse infotund

Kristiine Linnaosa Valitsuse saalis toimub pensionitarkuse infotund

Neljapäeval, 29. veebruaril kell 18:00–19:15 toimub Kristiine Linnaosa Valitsuse saalis (Metalli tn 5) pensionitarkuse infotund, mille käigus antakse ülevaate Eesti pensionisüsteemist kõigi kolme pensionisamba vaates, räägitakse lahti peamised pensioni puudutavad muudatused ning jagatakse praktilisi näpunäiteid.

Infotund sobib eelkõige tööealistele või noortele, kes juba panustavad teadlikult või siis veel mitte nii teadlikult oma pensionisse.

Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe sõnul selgitatakse infotunni raames lahti keerulised pensioniterminid, antakse ülevaate erinevatest pensionisüsteemidest, õpetatakse arvutama pensioniiga, tutvustatakse võimalusi pensioni edasilükkamiseks või varasemaks alustamiseks ning pakutakse strateegiaid pensioniks valmistumisel. „Infotunni lõpus on aega küsimusteks ja aruteluks. Pensioniaega seotud küsimusi on inimestel palju ja tihti on raske arusaada, milline info on õige ja mis mitte – seetõttu on infotunni korraldamine oluline,“ selgitas Riibe.

Infotunni läbiviija on Sotsiaalministeeriumi pensionitarkuse nõunik Ljudmila Kondrashova (5915 2361, ljudmila.kondrashova@sm.ee). Tema sõnul on pensionitarkuse infotund on mõeldud kõigile, kes soovivad saada paremat arusaamist pensionisüsteemidest, pensioniks valmistumisest ning rahalise tuleviku kindlustamisest vanaduspõlves. „Olenemata sellest, kas oled noor spetsialist, kes alles alustab oma karjääri, või juba kogenud töötaja, kes mõtleb tulevikule, on see infotund sulle suurepärane võimalus saada vajalikku teavet ja innustust oma pensioniplaani kujundamiseks,“ lisas Kondrashova.

Head Uudised GoodNews