1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kristiine linnaosas avati Kotka jalgpallistaadioni juures Garik Iknojani mälestuspink
Kristiine linnaosas avati Kotka jalgpallistaadioni juures Garik Iknojani mälestuspink

Kristiine linnaosas avati Kotka jalgpallistaadioni juures Garik Iknojani mälestuspink

15. mail oli Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibel ja FC Flora president Pelle Pohlakul rõõm avada mälestuspink Tallinna aukodaniku ja Kotka jalgpallikompleksi rajaja Garik Iknojani mälestuspink aadressil Linnu tee 5, kus asub Kotka jalgpallihall ja lipuväljak.

“Kotka jalgpallistaadioni rajamist organiseeris pea kaks aastakümmet tagasi Armeenia päritolu ärimees Garik Iknojan oma pojapoja heaks, et vutimeeskonnal oleks koht, kus trenni teha. Staadion sündis paljude osapoolte koostööna. Kohast, kus enne asus prügimägi, aitas Kristiine linnaosa valitsus prügi äraveoga. Garik Iknojan tegi tühjast platsist jalgpallimeeskonnale kodustaadioni. Ka tänane Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak, tollane FC Flora president aitas nõu ja jõuga kaasa, ning organiseeris läbi vutiliidu väljakule kunstmuru paigaldamise, ” selgitas Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

Mälestuspink avati Tallinna päeval. Jalgpall on Eestis väga populaarne, ning spordiala austajad – nagu näha – ei unusta oma suurkujusid ning nende heategusid.

„Kutsun üles kõiki tallinlasi jalgpalliga tegelema, sest see ühendab inimesi. Siinsel väljakul on harjutamas käinud mitmed tänagi kuulsad jalgpallurid. Trenni on siin võimalik teha nii noortel kui eakatel,“ kutsub Riibe noori jalgpalliga tegelema ja teisigi oma lemmikspordiala toetama.

FC Floras treenib üle 1000 noore jalgpalluri, kellest enamus on teinud oma esimese tutvuse jalgpalliga just Kotka staadionil.

“Kui Garik Iknojan ehitas Kotka staadioni, et pojapojal oleks koht mängimiseks, siis tänaseks on see saanud koduks sadadele lastele, kes jalgpalli armastavad. Gariku mälestus vajas sellist jäädvustamist,” kommenteeris Pelle Pohlak pingi avamisel.

Garik Iknojan (1942 – 2013) oli Tallinna aukodanik, Kotka staadioni ja sisehalli rajaja Kristiine linnaossa, Armeenia aukonsul Eestis aastatel 1999 – 2005 ja kauaaegne Eesti Armeenia Rahvusühingu esimees.

Head Uudised GoodNews