1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kristiines jagati üle kahe tuhande helkuri
Kristiines jagati üle kahe tuhande helkuri

Kristiines jagati üle kahe tuhande helkuri

Oktoobris toimus Kristiine linnaosas suur kampaania pealkirjaga #nähtavkristiines, mida korraldati koostöös Kristiine kaubanduskeskuse, Põhja politseiprefektuuri ja Tallinna Munitsipaalpolitsei Ametiga. Kampaania käigus jagati tallinlastele tasuta üle 2000 helkuri.

Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe rõhutas, et helkurite kandmine on alanud pimedas talvises hooajas väga vajalik. “On eksitav arvata, et linnatänavatel ei pea helkurit kandma. Ka linnatänavatel on helkuri kandmine vajalik, sest linnades on üleüldist intensiivset valgust suhteliselt palju, mistõttu võib jalakäija jääda selle taustal märkamatuks. Pimedal sügise ja talveperioodil aitab selle vastu helkur. Möödunud aastate kogemus näitas, et sellist aktsiooni on vaja ning see on väga populaarne,” selgitas Riibe.

Kui Kristiine linnaosa helkuripuu on aastate jooksul saanud juba traditsiooniks, siis sel aastal proovisime kampaaniat teha teisiti. Kampaania sümboliks oli Kristiine keskuse ees paigaldatud valgustatud fotosein piltide tegemiseks. Ilus südamekujuline installatsioon tuletas kõigile meelde algavat helkurihooaega ja selle abiga sai igaüks seda tähtsat sõnumit jagada.

“Selleks, et meie lähedased jõuaksid turvaliselt koju, saame ise väga palju ära teha, kandes ise helkurit ja hoolitsedes selle eest, et ka lähedased seda teeksid,” lisas Riibe.

Head Uudised GoodNews