1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Kuidas häkkida lahti kliimamuutus linnas?
Kuidas häkkida lahti kliimamuutus linnas?

Kuidas häkkida lahti kliimamuutus linnas?

27.-28. oktoobril on 24-tunnine kliimahäkaton TalTechi Mektorys. Selle eesmärk on tuua kokku erineva tausta, teadmiste ja oskustega inimesed, et leida uusi lahendusi, kuidas kliimamuutustega linnas paremini toime tulla. Kahepäevasest häkatonist on oodatud osa võtma nii ettevõtjad, üliõpilased, teadlased kui linnakodanikud.

Climathon kliimahäkatoni korraldavad Tallinna Tehnikaülikool, Cleantech Estonia ja Tallinn Euroopa roheline pealinn. Häkatonile saab lahendamist vajavaid väljakutseid esitada 23. oktoobrini.

Tehnikaülikooli ettevõtlusosakonna projektijuht Rasmus Kalep selgitas, et kliimateemad on olulised nii linnaruumis kui ülikoolis. „See ongi see koht, kus saame arutada, mida jätkusuutlikkus meie jaoks tähendab ning kujundada tuleviku linna, riiki, aga ka maailma.” Kalep lisas, et juba eelmisel aastal oli näha, et inimestel on palju ägedaid kliimanutikaid ideid – eelmise aasta osaleja Beety Inc. on loomas nutikaid planeerimisviise linnaruumi bioloogilise mitmekesisuse rikastamiseks, näiteks rohekoridore. „Tule häkatonile – leiame üheskoos parimad lahendused, et meie kaunis pealinnas oleks mõnus elada.”

Climathon Tallinna projektijuht Katerina Chantzi tõi välja, et selle aasta üritus erineb eelmistest, kuna esimest korda on kõigil võimalik esitada probleeme, mida meeskonnad lahendama hakkavad. „Soovime kaasata ka linnakodanikke, et teada saada, millised mured seoses kliimamuutustega linnas nende silmis päriselt lahendamist vajavad,” lisas Chantzi.

Selleks, et ideedest saaksid reaalselt teostatavad lahendused või isegi iduettevõtted, on parimatele välja pandud rahalised auhinnad. Lisaks annab Beamline ärikiirendi ühele meeskonnale ligipääsu kiirendi eelprogrammi, Tallinn Euroopa roheline pealinn kaks piletit rohetehnoloogia messile NEXPO ja sTARTUp Day piletid ettevõtlusfestivalile.

  • Väljakutseid saab esitada kuni 23. oktoobrini siin. Neist valitakse lahendamiseks üks. Rohkem infot ja häkatonile registreerimine siin.
Head Uudised GoodNews