1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. KRIISIABI I Kultuuri- ja suurkontsertide korraldajatele jagati üle 2 miljoni euro kriisiabi
KRIISIABI I Kultuuri- ja suurkontsertide korraldajatele jagati üle 2 miljoni euro kriisiabi

KRIISIABI I Kultuuri- ja suurkontsertide korraldajatele jagati üle 2 miljoni euro kriisiabi

Kultuuriministeerium jagas kahest taotlusvoorust 2 124 501 eurot erakorralist abi erasektori kultuuri- ning suurkontsertide korraldajatele. Toetused on aidanud tagada organisatsioonide püsimise ja sektori jätkusuutlikkuse.

„Meie kultuurivaldkond on elujõuline ja toetatud. Pandeemiale eelnenud head aastad koos kriisiaegse riigipoolse abiga kultuurisektorile on aidanud tagada kultuurielu kõrge taseme ja mitmekesisuse,“ rääkis kultuuriminister Tiit Terik. „Tänu sellele, et viimaseid piiranguid ei kehtestatud kardetud mahus, saame kasutada eelmise aasta lisaeelarves hüvitiseks ette nähtud toetust ning panustada valdkondadesse, kus rahalise abi vajadus tegevuse jätkamiseks on põletav,“ lisas ta.

Kultuurikorraldajate kriisiabi voorust said kõige suurema toetuse, 124 512 eurot 7 taotlejat – sihtasutus Vaba Lava, Jazzkaare Sõprade Ühing, Eesti Kunstnike Liit, Vabamut haldav Kistler-Ritso Eesti Sihtasutus, Estonian Record Productions, Pimedate Ööde Filmifestival ning Uus Teater. Taotlusvooru eelarve oli 1,5 miljonit eurot.

Suurkontsertide korraldajate kriisiabi voorust toetati seitset erasektori kontserdikorraldajat kokku 624 501 euroga. Suurima toetuse saajateks (100 477 eurot) on Live Nation Estonia, Baltic Music ning Monster Music.

Monika Kuzmina Peatoimetaja