1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Kultuuriministeerium, Ülemiste City, Äripäev ja Heiki Vuntus – kes valiti ettevõtluse sõbraks?
Kultuuriministeerium, Ülemiste City, Äripäev ja Heiki Vuntus – kes valiti ettevõtluse sõbraks?

Kultuuriministeerium, Ülemiste City, Äripäev ja Heiki Vuntus – kes valiti ettevõtluse sõbraks?

EVEA (Eesti Väikeste ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon) valis eelmise aasta “Ettevõtluse sõbraks” Äripäeva nelja väärika nominendi seast.

„Tiitel anti seekord pikaajalise, tasakaalustatud ja kvaliteetse majandus- ja ettevõtlusteemade kajastamise ning Eesti inimeste majandusharituse ja -teadlikkuse edendamise eest,“ ütles EVEA president Heiki Rits.

Äripäeva julged sammud

„Erinevate organisatsioonide antud tunnustuste osas tunneb Äripäev end tavapäraselt kohmetult, sest oleme sõltumatud ega soovi ega tohigi end kellegagi siduda. Samas on iga tunnustuse üle loomulikult hea meel, nii ka tänagi,“ märkis Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel.

Ajaleht Äripäev asutati 1989. aastal, aasta hiljem kui EVEA. Täna on põhirõhk neti ja podcast’ide kaudu edastatavatel majandusuudistel ja -analüüsidel, mis on suunatud nii eesti- kui ka venekeelsele laiale sihtrühmale. Lisaks sellele on ligi 20 kitsamale professionaalsele sihtrühmale suunatud teemaveeb spetsiifiliste uudiste ja analüüsidega, mille sisu on samuti kajastatud raadios.

Lisaks pakub Äripäev konverentse, koolitusi, raamatuid ja teabevara. Infopank pakub võimalust leida vajalik sihtgrupp kas äripartnerite taustauuringuks või spetsiifiliseks sektori analüüsiks.

„Tunnustame Äripäeva laiahaardelisi ja julgeid samme. Ka viimaste aastate suund luua oma raadiojaam ja siseneda maakondade meediaturule on julge ja edasiviiv ning pakub head väljundit ettevõtlusteemade laiaulatuslikuks kajastamiseks. Oleme tänulikud, et nii väikeettevõtjate teemad kui ka EVEA seisukohad on leidnud pidevalt kajastust Äripäeva kanalites,“ ütles Heiki Rits.

Mille poolest võib esile tõsta kolme teist nominenti?

Lisaks olid ettevõtjate esitatud teised väärikad nominendid kultuuriministeerium, Ülemiste City ja Arenduskoja tegevjuht Heiki Vuntus.

Kultuuriministeerium seisis mullu agaralt loome- ja kultuuriettevõtjate igakülgse toetamise eest, et COVID-19 kriis üle elada.

Ülemiste City on üles ehitanud Eesti viienda suurusega linna (ligi 500 ettevõtet ja 12 000 töötajat), kust tuleb märkimisväärne osa Eesti ekspordist, kus linnaku keskkond ja kogukond arendatakse läbi teenuste ja teadmiste andme- ja tõenduspõhiselt ettevõtetele ja töötajatele mugavaks, tervislikuks, sõbralikuks ja kasvu toetavaks.

MTÜ Arenduskoda tegevjuht Heiki Vuntus on aastaks 2020 oma efektiivse, järjepideva ja jätkusuutliku strateegilise juhtimisega andnud märkimisväärse panuse Lahemaa rahvuspargi turismipiirkonna ehk Arenduskoja piirkonna ettevõtluse arengusse. Motiveerinud ja julgustanud oma isiksuse ja tegevusega Arenduskoja liikmeid tegema erinevaid mikro- ja väikeettevõtetele suunatud projektialgatusi, käivitanud mitmeid koostööprojekte, viinud edukalt ellu Arenduskoja Leader-strateegiaid jpm.

Kes on ettevõtluse sõber?

Alates 1993. aastast valivad Eesti ettevõtjad EVEA algatusel „Ettevõtluse sõpra“. Tiitli võib omistada aktiivsele riigi-, ühiskonna- või poliitikategelasele või organisatsioonile silmapaistvate teenete ja saavutuste eest era-, eriti aga väikeettevõtluse edendamisel.

Kandidatuuri ülesseadmisel peab põhjendama, milliste teenete ja saavutuste eest on vastav isik või organisatsioon aunimetuse saamiseks esitatud. Kandidaatide esitamise õigus on Eestis registreeritud ettevõtetel ja nende juhtidel, Eestis tegutsevatel ettevõtjate esindusorganisatsioonidel ja EVEA-l endal.

Varasemalt on tiitli pälvinud president Lennart Meri, Eesti Panga president Siim Kallas, majandusministrid Toomas Sildmäe, Liina Tõnisson ja Juhan Parts, justiitsminister Rein Lang, Eesti Maksumaksjate Liidu juht Lasse Lehis, ajakirjanikud Igor Rõtov ja Avo Kokk. Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval sai tiitli EV 100 juhtrühm ja korraldustoimkond. 2019. aastal võitis maakondlike arenduskeskuste võrgustik.

Head Uudised GoodNews