1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. MAAELU TOETUSEKS I Algas aasta küla rahvahääletus
MAAELU TOETUSEKS I Algas aasta küla rahvahääletus

MAAELU TOETUSEKS I Algas aasta küla rahvahääletus

Täna algas aasta küla hääletus – esmakordselt liidetakse hindamiskomisjoni ja rahvahääletuse tulemused.

Abiks on külade endi loodud videoklipid, mida saab näha nii hääletamislehel kui ka igahommikustes ETV “Terevisiooni” saadetes. Telemeeskond ootab huviga, milline küla osutub seekordseks võitjaks ja kellele õnnestub külla minna. „Neid külasaateid on alati olnud väga põnev teha ja ka vaatajatele on need alati meeldinud,“ ütleb saatejuht Reimo Sildvee.

Kodukandi juhatuse liige Krista Habakukk sõnab, et jätkuvalt on oluline külade koostöö ja oskus uute olukordadega kohaneda. „Kõik kandidaadid toovad esile, et neil on uusi elanikke, kes on juba leidnud kontakti kogukonnaga ja asunud kaasa lööma küla arendustegevustes. Samuti on rõõm näha, et lisaks külade endi aktiivsusele on kasvanud ka omavalitsuste tugi ja tunnustus tegijatele. See kõik loob eeldused, et Eestimaa külad elavad ja elamist maal väärtustatakse üha enam,“ ütles ta.

“Oluline ongi rõhutada, et külad, kus muutusi võimalustena nähakse, ei pea kartma hääbumist või ääremaastumist. Just sellistesse küladesse soovitakse luua oma kodu ja arendada ettevõtlust,” lisas ta.

Hääletada saab 11. juunini. Valitud kandidaadi poolt võib hääletada korra ööpäevas.

Aasta küla selgub hindamiskomisjoni töö ja rahvahääletuse tulemuse põhjal 18. juunil, mil just sellest külast läheb eetrisse hooaja viimane “Terevisioon”. Pärastlõunal on Eesti Vabaõhumuuseumis auhinnapidu ja külade suurpäev, kuhu kutsutud kõik tänavused kandidaadid.

Head Uudised GoodNews