1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuriminister Ott tutvustab Prantsusmaal Eesti filmi- ja teletööstust
Kultuuriminister Ott tutvustab Prantsusmaal Eesti filmi- ja teletööstust

Kultuuriminister Ott tutvustab Prantsusmaal Eesti filmi- ja teletööstust

Kultuuriminister Anneli Ott on 31. augustil visiidil Lille’is, kus on kavas osalemine rahvusvahelisel telesarjaturul Series Mania, kohtumine Prantsusmaa, Belgia ja Portugali kultuuriministritega ning Lille’i ooperimaja juhi Caroline Sonrier’ga.

„Euroopa audiovisuaalvaldkond peab tehnoloogilised muudatused võtma omaks kiiremini, kui me seni oleme teinud. Ainult nii suudame maailmas konkurentsis püsida. Pean oluliseks seista selle eest, et Eesti filmi- ja teletööstus tunneks riigi tuge nii kodus kui ka mujal Euroopas,“ ütles kultuuriminister Anneli Ott.

Kõrgetasemelisel Euroopa telesarjade tulevikuseminaril Lille Dialogue osalevad Euroopa ja muu maailma teletööstuse tipud. Seminaril peetakse nelja kultuuriministri debatt, kus lisaks Anneli Otile osalevad Prantsusmaalt Roselyne Bachelot-Narquin, Belgiast Bénédicte Linard ja Portugalist Graça Fonseca. Series Mania, mille programmis seminar toimub, on rahvusvaheline telesarjade turg, mis toimub alates 2010. aastast.

Lille’i ooper on rahvusvaheliselt tunnustatud teater, mis on tuntud oma mitmekesise ja eklektilise programmi poolest. Kultuuriminister Oti ja ooperimaja juhi kohtumisel püütakse arendada Prantsusmaa ja Eesti ooperiteatrite koostööd.

Head Uudised GoodNews