1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KUMMARDUS ERI KLASILE! Täna algav Birgitta festival teeb kummarduse Eri Klasile
KUMMARDUS ERI KLASILE! Täna algav Birgitta festival teeb kummarduse Eri Klasile

KUMMARDUS ERI KLASILE! Täna algav Birgitta festival teeb kummarduse Eri Klasile

Eri Klas
Birgitta festival teeb kummarduse Eri Klasile

Täna algaval Birgitta festivalil „Armastusega Eri Klasilt”, etendub viis muusikalavastust, mille ühendavaks jooneks on armastus.

„Algav festival jäi viimaseks, mida koos Eri Klasiga saime planeerida ning seega teeme tänukummarduse Birgitta festivali loojale ja kauaaegsele kunstilisele juhile, maestro Eri Klasile,” selgitab Tallinna Filharmoonia direktor Margit Tohver-Aints.

Birgitta festival on tuntud ja hinnatud oma suurejooneliste omaproduktsioonide poolest. Tänavuse omaproduktsiooni „Reekviem… ja elu enne” idee sündis koos Eri Klasiga. Lavastuse viivad ellu lavastaja Joel Lauwers ning muusikajuht Mihhail Gerts. „Eriline on Reekviemi lavaline ettekanne – tuginedes eranditult Mozarti tekstidele, tema kirjavahetusele, lubab see heita pilgu ühe inimese ellu, milles aset leidvad sündmused teevad selle erakordseks,“ tutvustab etenduse muusikaline juht Mihhail Gerts. „Reekviem… ja elu enne” osalevad näitlejad Uku Uusberg, Andri Luup, Elisabeth Peterson, ooperisolist Helen Lokuta, lisaks ooperisolistid ja näitlejad välismaalt ja segakoor Latvija.

Festivalil etenduvad lavastused muusikateatri klassikast. Birgitta festivalil etendub kaks ooperit – festivali avaõhtul Mozarti koomiline ooper „Cosi fan tutte / Nii teevad kõik” (The Black Cat Opera Company), millele on lavakujunduse ja kostüümid loonud eesti teatrikunstnik Lilja Blumenfeldt, etenduses osaleb ka Eesti Riiklik Sümfooniaorkester. Lisaks etendub festivalil Tšaikovski lüüriline ooper „Jevgeni Onegin” (Valgevene Riiklik Ooperi- ja Balletiteater). Birgitta festivalil etenduvad ka kaks tantsulavastust – flamenko-ballett „Carmeb by Bizet” (Antonia Andrade Flamenco Company) ning ballett „Romeo ja Julia” (Jekaterinburgi Riiklik Akadeemiline Ooperi- ja Balletiteater).

Pirita kloostri varemete vahel on toimunud mitu uuendust- muudetud on publikupoodiumi asukohta ning suurendatud kohviku- ja restoraniala. „Teeme omalt palju, et publikul oleks Birgitta festivalil hea olla ning meie hea partner Cafe Mademoiselle on Piritale ehitanud a la carte restorani Trofe, kus gurmee maitseid saab nautida nii enne etendust, kui ka vaheajal,” lubab Tohver-Aints. Pirita kloostri vahele ehitatud ooperimaja katab kvaliteetne katus.

Birgitta Festivali „Armastusega Eri Klasilt” programm:

  • 13.08 kl 19 Mozarti ooper “Così fan tutte / Nii teevad kõik” (The Black Cat Opera Company, Suurbritannia)
  • 14.08 kl 19 Flamenko-ballett „Carmen by Bizet” (Antonio Andrade Flamenco Company, Hispaania)
  • 18.08, 19.08 kl 19 Mozarti „Reekviem… ja elu enne” (Birgitta Festivali omaproduktsioon Mozarti „Reekviemi“ ainetel, Eesti, Belgia, Saksamaa, Läti, Prantsusmaa)
  • 20.08 kl 19 Tšaikovski ooper „Jevgeni Onegin” (Valgevene Riiklik Ooperi- ja Balletiteater, Valgevene)
  • 21.08 kl 19 Prokofjevi ballett „Romeo ja Julia” ( Jekaterinburgi Riiklik Akadeemiline Ooperi- ja Balletiteater, Venemaa)
Head Uudised GoodNews